Yason Blue’da gün batımı

Bir Argonot efsanesi olan “altın post”a ev sahipliği yapan Yason Burnu, hem güneşin doğuşu hem de batışı ile bir cazibe merkezidir adeta. Antik önemde Argonot efsanesinin geçtiği yıllara doğru bir yolculuğa çıkmak için sizi Yason Burnu’na götüreceğiz bu hafta… Ve efsanenin konusu olan alana biraz daha yukarıdan yani Yason Blue Hotel’den bakacağız.

info@karadenizekonomi.com / 16.08.2021

Yason Blue’da gün batımı

İnanışa göre, kaptan Yason önderliğindeki Argonotlar'ın Herkül ile birlikte 'altın postu' aramak için geldikleri yarımada günümüzde arkeolojik ve doğal sit alanı olarak yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olmayı sürdürüyor. Bölgenin olağanüstü güzelliğini seyretmek isteyenlerin Nefise Çelik Tüneli’ni kullanmayıp direksiyonu Karadeniz Sahil Yolu’na çevirdiği noktada Bolaman kasabası ile başlayan görsel şölen kıvrıla kıvrıla sizi Yalıköy ve Medreseönü’ne kadar götürür. Biraz daha mesafe kat ettiğinizde bütün güzelliği ile Yason Burnu Yarımadası ve Kilise sizi karşılamaya hazırdır.

Sanki gün batımı için en uygun açı Yason Blue’da

Hikâyenin kalanını daha sonraya bırakıp Yason Burnu’nun hemen karşısında bir başka güzelliğe, sanki gün batımı için en uygun açıyla konumlanmış bir mekâna götürelim sizi… Yani Yason Blue Hotel’e… Bölgeye yapılan en yeni turizm yatırımı olan Yason Blue, hizmete gireli henüz bir ay olmasına rağmen, üzerine kurulu olduğu yarımadanın hakkını fazlasıyla veriyor. Yunan mitolojisinde zenginliği ve iktidarı sembolize eden 'altın post' efsanesinin ve tarihin izini sürmek isteyen yerli-yabancı binlerce ziyaretçinin burada soluklanması ve konaklaması için de birden fazla neden olması boşuna değil.

5 yıldız ve ötesi

Yason Blue Hotel’de 4 yıldız konsept için başvuru yapılmış olmasına rağmen odaların 5 yıldız ve hatta ötesi standartta dizayn edildiğini içeriye girer girmez anlıyorsunuz. Bu özel yaşam alanında misafirin konforu için tüm gereksinimler karşılanmış.

Muhteşem gün doğuşu ve gün batımı

İşletmenin sahibi Şenol Memiş, restoranda da işi ehil insanlara bırakmış. Restoran Müdürü İbrahim Başak ve Mesut şef, turistik merkezlerde yıllar boyu edindikleri deneyimleri işletmenin mutfağına yansıtmışlar. Belli ki servis elemanları da özenle seçilmiş. Denizin üstünde gün yavaş yavaş batarken bizim için hazırlanan masaya oturduğumuzda önce atıştırmalıklar servis edildi. Sonrasında ana yemek seçimini Mesut şefe bırakınca olanlar oldu. Hepimize ayrı ayrı sunduğu üç tabak adeta birbiriyle yarıştı. Patates püresi yatağında sunulan dana bonfile, özel soslarla servis edilen ızgara tavuk ve el yapımı ızgara köfte, ustanın işin ehli olduğunu kanıtladı.

Olumlu geri dönüşlerle çıta daha da yükseldi

Bu doyumsuz lezzetlerin tadı damağımızda kalarak bir sonraki restoran deneyimini kahvaltıya ayırmak üzere artık son sözü işletmenin sahibi Şenol Memiş’e bırakma zamanı geldi. İşte onun ağzından Ordu’nun en yeni konaklama tesisi yatırımı olan Yason Blue Hotel;

“33 odalı tesisimizde ilave yataklarla konaklama sayısını 75 kişiye kadar çıkartabiliyoruz. Açık havuzumuz, konferans ve açık hava düğün alanımızın yanı sıra 385 metrekareye yayılan 30 masalı ve 120 kişi kapasiteli restoranımızda hem yemek hem de kahvaltı servisi yapmaktayız. Açılalı henüz bir ay olmasına rağmen aldığımız geri dönüşler çıtayı daha yukarıya taşımamıza neden oldu. Yani bir anlamda artık iş bizi yönlendirmeye başladı. Pandemi koşullarında mümkün olduğu kadar masa aralıklarını geniş bırakarak misafirlerimizin daha rahat etmesini sağlıyor. 4 yıldız konsept için başvurumuzu yaptık. Çocuk oyun alanları ve kış koşullarına uygun aktivite alanlarıyla son dokunuşları yapacağız. Aslında ne tam anlamıyla bir şehir oteli ne resort ne de doğa oteliyiz. Ama bu olağanüstü lokasyonda konaklamak isteyen misafirlerimizin gün sayılarını daha da çoğaltmak için ekip olarak var gücümüzle çalışmaktayız. Günü birlik misafirlerimizi restoranımızda ağırlamak bizim için büyük bir keyif. Ancak söz konusu kahvaltı olunca mutlaka rezervasyon yapılmasını öneririm.”

 Yason Burnu

Birinci derecede arkeolojik, ikinci derecede sit alanı olan yarımada, doğal güzelliği görülmeye değerdir. Samsun-Ordu karayolu Fatsa ve Perşembe ilçelerinin tam da ortasında yer alan Yason Burnu’nda 1869 yılında yapılan kilisenin onarılarak ziyarete açılması ve aslına uygun çevre düzenlemesi ile bölge turizm cazibe merkezi haline getirilmiştir. Karadeniz sahili boyunca üzerinde kilise bulunan tek yarımada buradadır. Mitolojide kaptan Yason önderliğindeki Argonotlar'ın Herkül ile birlikte 'altın postu' aramak için geldiklerine inanılan arkeolojik ve doğal sit alanı Yason Burnu Yarımadası yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor ve yarımadayı ziyaret edenler bir anlamda tarihin izini sürüyor.

REŞAT GÜNGÖR / KARADENİZ EKONOMİ

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar