Borcunu ödeyemeyen KOBİ çözümü takasta arıyor

Yaşanan talep daralmasının da etkisiyle piyasalarda artan nakit sıkışıklığı alacak tahsilatlarını zorluyor. Alacaklarını tahsil edemeyen bazı firmalar mal kırdırma yani ederinin çok altında ürün satarak, KOBİ’ler ise takas, barter gibi yöntemlerle süreci atlatmaya çalışıyor.

info@karadenizekonomi.com / 13.08.2024

Borcunu ödeyemeyen KOBİ çözümü takasta arıyor

 

Türkiye, yüksek enflasyon ortamından kararlı bir ekonomik programla çıkmaya çalışırken, iç tüketimde daralan taleple birlikte düşen iş hacimleri başta KOBİ’ler olmak üzere firmalarda sancılı bir süreç yaşatıyor. Artan nakit sıkışıklığının da etkisiyle alacak tahsilatları alarm veriyor.

Alacaklarını tahsil edemeyen bazı firmalarda nakit akış dengesinin bozulmasıyla iflaslar yaşanırken, özellikle KOBİ ölçeğindeki bazı şirketler ise takas, barter gibi yöntemlerle ayakta kalmaya çalışıyor. Piyasa içinden gelen uyarılar ‘zararına’ da olsa alacakları tahsil edecek çözümler geliştirilmesi yönünde.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar