Dolar İçin Risk, Euro İçin Yükseliş Sinyali!

Bank of America (BofA), döviz piyasasına ilişkin yeni değerlendirmesinde dolar üzerindeki kısa vadeli aşağı yönlü risklerin arttığını, euroda ise yükseliş beklentisinin güçlendiğini bildirdi.

info@karadenizekonomi.com / 21.08.2026

  Dolar İçin Risk, Euro İçin Yükseliş Sinyali!

BofA, EUR/USD paritesi için 2026 üçüncü çeyrek sonu tahminini 1,12, yıl sonu beklentisini ise 1,15 seviyesinde korudu. Banka, euro/dolar paritesinin 2027 sonunda 1,20’ye ulaşabileceğini öngördü.

Banka ayrıca dolar/yen (USD/JPY) tahminini aşağı yönlü revize etti. Japonya’daki gelişmeler ve olası koordineli döviz müdahalesi ihtimali, bu değişikliğin temel nedenleri arasında gösterildi.

Kanada doları için de beklenti değişti. BofA, dolar/Kanada doları (USD/CAD) paritesinin yılın geri kalanında 1,40 civarında seyretmesini, bu seviyenin 2027’de de korunmasını bekliyor.

BofA’nın değerlendirmesi, küresel döviz piyasasında doların kısa vadede baskı altında kalabileceğine, euro ve bazı diğer para birimlerinin ise güç kazanabileceğine işaret ediyor.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar