Emekli maaş farkları bugün hesaplarda: Kök maaşlar e-Devlet'te: İşte kök maaş hesaplaması

Milyonlarca emeklinin maaş farkları bugün itibarıyla hesaplara geçti. SSK, Bağ-Kur emeklilerine yüzde 24,73 zam oranı verildi. 10 bin TL olan en düşük emekli maaşına ise 2 bin 500 TL zam yapılarak 12 bin 500 TL'ye yükseltildi.

info@karadenizekonomi.com / 7.08.2024

Emekli maaş farkları bugün hesaplarda: Kök maaşlar e-Devlet'te: İşte kök maaş hesaplaması

En düşük emekli maaşının 12 bin 500 liraya yükseltilmesi kapsamında farklar bugün hesaplara geçiyor. 2024 Temmuz ödeme dönemi itibarıyla en düşük emekli aylığı 12 bin 500 TL'ye yükseltilmişti. Fark aylık ödemeleri bugün itibarıyla emekli, dul ve yetimlerin hesaplarına yatmış olacak.

Kök maaşlara gelen son zammın ardından en düşük emekli maaşı alanların durumu da netleşmiş oldu. Son yapılan düzenlemeyle birlikte en düşük emekli maaşı 12 bin 500 liraya yükselmişti.

Kök maaşı 12 bin 500 liranın altında olan emekliler kök maaşının ne olduğunu merak ediyor.

Kök maaşı 12 bin 500 liranın altında olan emekliler kök maaşının ne olduğunu merak ediyor.

SSK, Bağ-Kur emeklilerin kök maaşı nasıl bulunur?

Hürriyet'in haberine göre, 12 bin 500 lira en düşük emekli maaşı alanlar kök maaşı bulmak için farklı yöntemleri kullanması gerekiyor.

SSK'dan emekli olanlar için e-Devlet'e giriş yapıp arama kısmına 4A Emekli Aylığı yazıp çıkan ilk bağlantıya tıklaması gerekiyor.

Ardından gelen sayfada "Detay" kısmına tıklayıp açılan pencerede en alt kısımlarda yer alan "5510 Ek 19 Miktarı" yazan yerdeki tutarı 12 bin 500 bin liradan çıkarması gerekiyor. Böylece kök maaş ek ödeme dahil ortaya çıkmış oluyor.

Bağ-Kurlular ise e-Devlet'e girip arama kısmına "4B Emekli Aylığı" yazıp çıkan ilk bağlantıya tıklaması gerekiyor.

Ardından gelen pencerede SGK'ya ait döküm görülecektir. Sayfanın en altında "Ek Madde 19 İntibak Fark Tutarı" yazan yerin karşısındaki rakamları 12 bin 500 bin liradan çıkarınca kök maaşınızı ek ödeme dahil bulabilirsiniz.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar