Giresun’da Büyükbaş Hayvancılık Desteği Başvuruları Başladı

Giresun’da 2026 yılı 1. dönem buzağı ve malak desteklemeleri için başvuru süreci başladı. Üreticiler başvurularını 1 Aralık 2026’ya kadar tamamlayabilecek.

info@karadenizekonomi.com / 1.09.2026

Giresun’da Büyükbaş Hayvancılık Desteği Başvuruları Başladı

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, büyükbaş hayvan yetiştiricilerini ilgilendiren 2026 yılı 1. dönem buzağı ve malak destekleme başvurularının 1 Eylül itibarıyla başladığını duyurdu. Hayvancılık Genel Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen destekleme programından yararlanmak isteyen üreticilerin, başvurularını belirlenen süre içerisinde yapmaları gerekiyor.

Başvurular nasıl yapılacak?

Bireysel olarak başvuru yapacak yetiştiriciler, işlemlerini Giresun İl veya İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine şahsen gerçekleştirebilecek. Tarımsal amaçlı üretici örgütlerine üye olan yetiştiricilerin başvuruları ise üyesi oldukları birlik veya kooperatifler aracılığıyla yapılacak.

📌 Başlangıç tarihi: 1 Eylül 2026
📌 Son başvuru tarihi: 1 Aralık 2026
📌 Destekler: Buzağı ve malak desteklemesi

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, üreticilerin mağduriyet yaşamamaları için başvurularını son güne bırakmamaları konusunda uyarıda bulundu.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar