İstanbul'da Konut Fiyatları Barselona'yı Solladı

İstanbul Planlama Ajansı Başkanı Dr. Buğra Gökce, İstanbul'daki konut fiyatlarının Barselona'dan daha pahalı hale geldiğini açıkladı.

info@karadenizekonomi.com / 3.08.2024

İstanbul'da Konut Fiyatları Barselona'yı Solladı

Gökce'nin paylaşımlarına göre, Beykoz, Sarıyer, Beşiktaş, Kadıköy, Şile ve Bakırköy gibi ilçelerdeki konut fiyatları Barselona'daki birçok bölgeden daha yüksek. Beşiktaş'ta ortalama konut fiyatı 15 milyon TL iken, Barselona'nın Moianes bölgesinde bu fiyat 13 milyon TL.

Kiralar da benzer şekilde yükseldi. Eyüpsultan'da ortalama kira 25 bin 513 TL iken, Barselona'nın bazı bölgelerinde bu fiyata ev kiralamak mümkün. İstanbul genelinde ortalama kira bedeli 22 bin 535 TL'ye çıktı ve 2018-2024 döneminde konut fiyatları yüzde 888, kira bedelleri yüzde 1.025 arttı.

Gökce, konut piyasasının dengesini kaybettiğini belirterek sosyal konut üretimi ve yabancılara konut satışının askıya alınması gibi çözüm önerileri sundu.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar