Kurban Bayramı emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? Tarih öne çekildi mi? Işıkhan'dan açıklama

Emekli bayram ikramiyesi ödeme takvimine ilişkin araştırmalar hızlandı. Emekli bayram ikramiyeleriyle ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan açıklama geldi.

info@karadenizekonomi.com / 25.05.2024

Kurban Bayramı emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? Tarih öne çekildi mi? Işıkhan'dan açıklama

Bakan Işıkhan, Kurban Bayramı öncesinde bayram ikramiyeleri hesaplara yatacağını söyledi. 3 bin liraya yükseltilen emekli bayram ikramiyesinde ödeme takvimi merak ediliyor. Peki, emekli bayram ikramiyesi ne zaman ödenecek?

Kurban bayramı emekli bayram ikramiyesi ödemesinin ne zaman hesaplara yatacağı araştırılıyor. Yılda iki kez ödenen bayram ikramiyeleri yüzde 50 artış yapılarak 3 bin liraya yükseltilmiş, ikramiyenin ilk ödemesi Ramazan Bayramı öncesinde emeklilere ödenmişti. Şimdi gözler Kurban Bayramı emekli bayram ikramiyesi ödemelerinde.

Peki Kurban Bayramı emekli ikramiyesi hangi tarihlerde banka hesaplarına yatırılacak? Kurban Bayramı ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu mu? Bayram ikramiyesi ödeme tarihleri erkene çekildi mi?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Anadolu Yayıncılar Federasyonu'nun düzenlediği programda basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilerin bayram ikramiyeleri ile Emeklilikte Yaşa Takılanlarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Işıkhan, Kurban Bayramı bayram ikramiyesinin bayramdan önce hesaplara yatacağını söyledi. Emeklilerin bayram ikramiye ödemeleri için de takvimlendirme çalışmasının devam ettiğini belirtti.

Emekli ikramiyesi ödeme tarihleri öne çekildi mi?

Bayram ikramiyelerini 3 bin liraya yükselttiklerini belirten Işıkhan şunları söyledi:

“Takvimlendirme çalışması devam ediyor, bayramdan önce vereceğiz. Bu konudaki çalışmalarımızı sürdürüyoruz, yakın zamanda takvim açıklanacak. En düşük memur emeklisi maaşı şu an için 14 bin 600 lira. Kök aylığı ise 10 bin liranın altında olan 4 milyon emeklimiz var. Bunların dışında özellikle sosyal hayata dair, emeklilerimizin yararlanabilecekleri hizmetler için dinamik ve kullanışlı bir altyapı oluşturacağız.”

EYT düzenlemesiyle emekli olanlara da ayrı bir parantez açan Işıkhan, yaklaşık 2 milyona yakın kişinin emekli olduğunu söyledi. Işıkhan, 2,5 milyon kişinin de 5 yılda sisteme dahil olacağını belirtti.

Kurban Bayramı öncesinde 16 milyon emeklinin bayram ikramiyeleri ve maaşları yatacak. Sabah'ın haberine göre ikramiye ve maaşların 10-14 Haziran tarihleri arasında yatırılması bekleniyor.

Türkiye'deki emekli sayısının çok fazla olması nedeniyle, bankacılık sisteminde herhangi bir aksaklık yaşanmaması amacıyla ödemeler emeklilerin statülerine göre belirli tarihlere dağıtılacak.

Bu kapsamda, maaş ve ikramiye ödemeleri ilk olarak Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) emeklilerine yapılacak.

Ardından Bağ-Kur ve son olarak Emekli Sandığı mensuplarına ödemeler gerçekleştirilecek.

Kurban Bayramı öncesinde 3 bin TL'ye çıkarılan ikramiye de hesaplara yatırılacak.

Bayram ikramiyesini kimler alabiliyor?

İkramiye ödemelerinden dul ve yetim maaşı alanlar da maaş hisseleri oranında ödeme alacak. Yüzde 75 oranında maaş alana 2 bin 250 TL, yüzde 50 oranında maaş alana 1.500 TL, yüzde 25 oranında maaş alanlara 750 TL ödeme yapılacak. Aynı zamanda iş kazası ve meslek hastalığı olan kişilere de iş göremezlik geliri derecesine göre ikramiye ödemesi yapılacak. İki dosyadan maaş alan kişiler ise en yüksek dosyalarına göre ikramiye ödemesi alacak.

Kendi maaşı olan ve vefat eden eşinden yüzde 50 oranında emekli maaşı alan kişi 3 bin TL ikramiye ödemesi almaya hak kazanacak. Aynı zamanda EYT başvurusu yapacak kişilerin de emekli ikramiyesinden faydalanabilmesi için en geç 31 Mayıs tarihine kadar emeklilik işlemlerini tamamlaması gerekiyor. 1 Haziran tarihi itibarıyla başvuru yapanlar önümüzdeki sene ikramiye almaya hak kazanacak.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar