Piyasa beklentileri gerçekçi mi? Reuters'dan dikkat çeken Fed analizi: Faiz indirimi döngüsü...

İngiliz haber ajansı Reuters, Fed'in faiz indirimlerine yönelik senaryoların yer aldığı bir analiz yayımladı.

info@karadenizekonomi.com / 18.09.2024

Piyasa beklentileri gerçekçi mi? Reuters'dan dikkat çeken Fed analizi: Faiz indirimi döngüsü...

Buna göre Fed'in faiz indirimi döngüsü, ekonominin güçlü seyri nedeniyle beklenenden daha sınırlı kalabilir. Piyasalar, gelecek yıl sonuna kadar 240 baz puanlık faiz indirimi beklese de bu senaryo resesyon olmadan zor görünüyor.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indirimi döngüsüne başlaması bekleniyor, ancak gelecek aylardaki faiz indirimleri piyasa beklentilerinin altında kalabilir.

Reuters'ın analizine göre, ekonominin güçlü seyri nedeniyle bazı yatırımcılar ve analistler, Fed'in faiz oranlarını yüksek seviyelerde tutacağını düşünüyor.

PIMCO'nun eski başkanı Mohamed El-Erian, piyasaların Fed'den beklediği düşük faiz oranlarının Fed yetkililerinin kabul edebileceğinden daha iyimser olduğunu belirtti.

Piyasalargelecek yılın sonuna kadar toplamda 240 baz puanlık faiz indirimi bekliyor, ancak bu hızda bir indirimin resesyonu işaret edebileceği ifade ediliyor.

ABD'nin iki yıllık Hazine tahvillerinin getirisi, faizlerin düşeceği beklentisiyle nisan ayında ulaştığı zirve seviyesinden 140 baz puan geriledi.

Vanguard'da ABD Hazine tahvilleri müdürü John Madziyire, tahvil piyasasının çok agresif bir faiz indirimi senaryosu fiyatladığını belirtti ve bunun gerçekleşmesi için ekonomide büyük bir yavaşlama gerektiğini söyledi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar