Piyasalar dalgalı, endişeler dindirilmek isteniyor: Bakan Şimşek uluslararası yatırımcılarla görüşecek

Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in, piyasalardaki dalgalanmanın ardından uluslararası yatırımcılarla telekonferans yoluyla görüşme yapacağı belirtildi.

info@karadenizekonomi.com / 25.03.2025

Piyasalar dalgalı, endişeler dindirilmek isteniyor: Bakan Şimşek uluslararası yatırımcılarla görüşecek

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in, piyasalardaki dalgalanmaların ardından uluslararası yatırımcılarla telekonferans yöntemiyle bir araya geleceği öğrenildi.

Bloomberg'in konuya yakın kaynaklardan aktardığı bilgilere göre, toplantı bugün Londra saatiyle 13.00’te (TSİ 16:00) gerçekleşecek.

Hazine ve Maliye Bakanlığı konuya ilişkin resmi bir açıklama yapmazken, toplantının yatırımcı güvenini artırmak ve piyasaları sakinleştirmek amacıyla düzenlendiği değerlendiriliyor.

Türkiye’de piyasalar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun geçen hafta Çarşamba günü gözaltına alınması ve ardından tutuklanmasının ardından düşüşe geçmişti.

Bu gelişmenin ardından Türk lirası ve hisse senetleri sert düşüş yaşarken, acil önlemler almak zorunda kalmıştı.

Merkez Bankası, piyasaları desteklemek amacıyla faiz artışına giderken, yetkililer hisse senetlerinde açığa satışı yasaklayan önlemlere başvurmuştu. 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar