Rekabet Kurumu’ndan 10 Yemek Şirketine Soruşturma! İhale İddiaları Gündemde
Rekabet Kurumu, kamu kurumlarının toplu yemek hizmeti alım ihalelerinde danışıklı hareket edildiği ve rekabetin ihlal edilmiş olabileceği iddiasıyla 10 şirket hakkında soruşturma başlattı. İncelemede, kamu zararına yol açılıp açılmadığı da araştırılacak.
info@karadenizekonomi.com / 22.10.2026
Rekabet Kurumu, toplu yemek hizmetleri sektörüne yönelik ön araştırmasını tamamladı. Ön araştırmada elde edilen bilgi ve belgeleri değerlendiren Rekabet Kurulu, bulguları ciddi ve yeterli bularak 10 şirket hakkında soruşturma açılmasına karar verdi. Soruşturma, şirketlerin kamu kurum ve kuruluşlarının düzenlediği toplu yemek hizmeti alım ihalelerinde danışıklı hareket edip etmediğine odaklanacak. İnceleme kapsamında rekabetin kısıtlanıp kısıtlanmadığı ve kamu zararının oluşup oluşmadığı değerlendirilecek.
Soruşturma açılan şirketler
Rekabet Kurumu tarafından açıklanan şirketler şöyle:
- Akyol Kurumsal Yemek Hizmetleri Ltd. Şti.
- Aş Dünyası Yemek Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.
- Azık Yemek Sanayi ve Ticaret AŞ
- Bircan Temizlik ve Yemek Hizmetleri Turizm İnşaat Nakliyat Hayvancılık Gıda Sanayi Ticaret Ltd. Şti.
- Emiroğulları Yemek Fabrikaları Gıda İnşaat Temizlik Hizmetleri San. Tic. Ltd. Şti.
- Gusto Toplu Yemek Üretim Hizmetleri ve Gıda San. Tic. Ltd. Şti.
- Kaf Yemek San. ve Tic. Ltd. Şti.
- Kalfoğlu Yemek Ticaret Ltd. Şti.
- Paraf Yemek Temizlik ve Özel Eğitim Hizmetleri İnşaat Nakliyat Ticaret Ltd. Şti.
- Şimal Yemek Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.
Soruşturma kararı kesin ihlal anlamına gelmiyor
Rekabet Kurumu, soruşturma açılmasının şirketlerin Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’u ihlal ettiğinin kesinleştiği anlamına gelmediğini vurguladı.
Şirketler hakkındaki iddialar, soruşturma sürecinde yapılacak incelemeler sonucunda değerlendirilecek. Nihai karar, süreç tamamlandıktan sonra verilecek.
Çok Okunanlar
Fındık Fiyatları
Son Güncelleme : 2026-10-22 10:45
| Şehir | Levant |
|---|---|
| TMO | 250 TL |
| GİRESUN | 197,50 TL |
| ORDU | 180,00 TL |
| DÜZCE | 159,50 TL |


