Tokat’a 16 Milyar Liralık Yol! Karadeniz’i Akdeniz’e Bağlayacak
Tokat-Niksar güzergâhındaki 49 kilometrelik bölünmüş yol projesinde 42 kilometre tamamlandı. Güzergâhın en zorlu bölümünde yer alan 1.440 metrelik çift tüp tünel de tamamlanırken, projenin 2027’de hizmete açılması hedefleniyor.
info@karadenizekonomi.com / 4.09.2026
Karadeniz’i İç Anadolu ve Akdeniz bölgelerine bağlayacak Tokat-Niksar yolu projesinde sona yaklaşıldı. Toplam 49 kilometrelik güzergâhın 42 kilometresi tamamlanırken, kalan 7 kilometrede çalışmalar sürüyor. Projenin heyelan riski nedeniyle en zorlu bölgesine inşa edilen 1.440 metrelik çift tüp tünelin yapımı tamamlandı.
AK Parti Tokat Milletvekili Mustafa Arslan, yolun 2027 yılında hizmete açılmasının planlandığını belirterek, proje için bugüne kadar 12 milyar lira harcandığını, tamamlandığında toplam yatırımın 16 milyar liraya ulaşacağını söyledi. Arslan, yolun tamamlanmasıyla yıllık yaklaşık 2 milyar liralık zaman ve akaryakıt tasarrufu sağlanacağını ifade etti.
Çok Okunanlar
Fındık Fiyatları
Son Güncelleme : 2026-09-03 11:40
| Şehir | Levant |
|---|---|
| TMO | 250 TL |
| GİRESUN | 283,00 TL |
| ORDU | 283,50 TL |
| DÜZCE | 283,50 TL |


