" Türkiye'de faturayı, hatayı yapanlar değil zorla kemer sıktırılan halkımız ödüyor”

Giresun Sanayici ve İş İnsanları Derneği Başkanı Aykut Gezmiş, "Nas diyerek faizi indirmenin faturasını milletimiz ödüyor" dedi.

info@karadenizekonomi.com / 22.05.2024

 

Hükümetin tasarruf tedbir paketi ve kamu yatırımlarının durdurulmasını değerlendiren GİSİAD Başkanı Gezmiş, 2021 Eylül ayında "Nas var Nas" diyerek faizi 19'dan 8,5'a düşürenlerin, bütün ekonomik dengeler bozulunca 2 yıl içinde faizleri % 60'lara kadar çıkarmak zorunda kaldı ve ekonomiyi yangın yerine çevirdiğini kaydetti.

Bu hataların ve yatırımların durdurulmasının bedelini milletin ödediğinin altını çizen Gezmiş, "Yanlış ekonomi politikaları nedeniyle; hayat pahalılığı altında ezilen ücretlilere, hiçbir şekilde finansmana ulaşamayan iş hayatına, sıkışan ekonomi nedeniyle bir türlü iş bulamayan işsizlere şimdi de hak ettiği yatırımları durdurulan halkımız da eklendi. Maalesef Türkiye'de faturayı, hatayı yapanlar değil hep zorla kemer sıktırılan halkımız ödüyor. "İtibardan" tasarruf edilmeliydi, yatırımlardan değil ifadelerini kullandı.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar