Vergi müfettişleri kuyumcuların kapısında!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in “Ortalama bir kuyumcunun beyan ettiği aylık vergi matrahı 16 bin 46 lira” açıklamasından sonra Vergi Denetim Kuruluna bağlı vergi müfettişleri denetimlerine hız verdi.

info@karadenizekonomi.com / 21.10.2024

Vergi müfettişleri kuyumcuların kapısında!

 

Giresun Kuyumcular Derneği Başkanı Haşmet Özkan, kuyumculuk sektörüne son dönemde artan denetimlerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye genelinde yaklaşık 41.000 kuyumcu bulunduğunu ve sektörün 250.000 kişiye istihdam sağladığını belirten Özkan, kuyumculuğun ekonomik gücüne dikkat çekti. Vergi incelemelerinin, doğru beyanların tespit edilmesi amacıyla yapıldığını ifade eden Özkan, denetimlerin sektöre zarar vermeden uygulanması gerektiğini vurguladı.

Özkan, sektördeki itibar zedelenmesine karşı çıktığını belirtirken, vergisel denetimlerin gerekliliğini de vurguladı. Son dönemde kuyumculara yönelik vergi incelemeleri ve medyada yer alan haberler hakkında konuşan Giresun Kuyumcular Derneği Başkanı Haşmet Özkan, sektörün itibarının zedelenmesini kabul etmediğini belirtti. Özkan, “Kuyumculuk sektöründe faaliyet gösteren işletmeler, gelir vergisi, kurumlar vergisi, katma değer vergisi (KDV) ve özel tüketim vergisi (ÖTV) gibi vergisel yükümlülüklerini yerine getiriyor. İtibarsızlaştırma çabalarına karşıyız” dedi.

“Vergi Vermek Kutsal Bir Görevdir”

Özkan, kuyumcuların vergi yükümlülüklerini ciddiyetle yerine getirdiğini ifade ederek, vergi denetimlerinin sektördeki doğruluğu sağlamak adına önemli olduğunu belirtti. “Vergi vermek kutsal bir görevdir. Üyelerimizin ahlaki olmayan yollara başvurmadığına inanıyoruz. Eğer böyle bir durum olursa, dernek ve odalar olarak biz öncelikle müdahale ederiz” diye konuştu.

“Sektörün Sorunlarına Çözüm İçin Adımlar Atıldı”

Özkan, kuyumculuk sektörünün her dönem çeşitli sorunlarla karşılaştığını ve bu sorunların çözülmesi için çalışmalar yapıldığını belirtti. “Yakın zamanda bir çalıştay düzenlendi ve sorunların çözülmesi için yeni adımlar atıldı. Devletimizin gerekli düzenlemeleri yapacağına inanıyoruz ve biz de sektör olarak elimizi taşın altına koymaya hazırız” dedi.

 

Yaren KAYA

 

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar