Altın düşüşte, çiçek revaçta

Esnafın 14 Şubat Sevgililer günü mesaisinde altına talep azalırken vatandaşlar en çok çiçeğe rağbet gösterdi.

info@karadenizekonomi.com / 14.02.2022

Altın düşüşte, çiçek revaçta

Çiçekçiler ve Kuyumcularda 14 Şubat mesaisi yoğun geçiyor. Vatandaşlar, 14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla hediye almak için çiçekçi ve kuyumculara akın etti. Geçen yıla göre çiçek fiyatların yüzde 100 artmasına rağmen çiçekçiler siparişlere yetişemiyor.

 

Çiçekçiler siparişlere yetişemiyor

Müşteri yoğunluğunun fazla olduğunu belirten Doğan Çiçekçilik işletme sahibi Nafız İlhan, “14 Şubat’ta çok yoğunuz fiyatlar artış göstermiş olsa da talep fazla. Birebir müşteri yoğunluğu çok fazla, aynı zamanda internet sitemiz, whatsapp’larımız şuan sürekli sipariş alıyoruz. Yerli güllerimizin tanesi 25 lira, ithal güller 30-35 tl arasında. Geçen yıla oranla yüzde 100 fiyatlar arttı. Ona rağmen yetişemiyoruz” dedi.

Yerli güllerin tükendiği için ithal güllerden sattıklarını söyleyen Nafız İlhan, “Bugün için mesaimiz 1 ay öncesinden başladı. Fakat psikolojik olarak aylar öncesinden başladı. Acaba yerli gül bulabilecek miyiz, yerli güller yetecek mi, ithal güller ne kadara gelecek, kaç liradan gelecek korkusu çekiyorduk. Korktuğumuz da oldu, yerli güllerimiz yetmedi, ithal güller geldi, yerli güllerimiz tükendiği için ithal güllerden satıyoruz” dedi.

 

Geçen yıla göre satışlar azaldı

Kuyumcular, artan altın fiyatlarından dolayı geçen seneye göre 14 Şubat Sevgililer günü satışlarının azaldığını söylüyor. Son 2 gündür yoğunluk olduğunu söyleyen Resuloğlu Kuyumculuk işletme sahibi Murat Türkyılmaz, “Son dakikalarda insanlar sevdiklerini mutlu etmek için alışveriş yapıyorlar” dedi.

Sevgililer gününe özel indirim yaptıklarını da ifade eden Murat Türkyılmaz, “14 Şubat’a özel başlayan %30-40 indirimimiz var. Mücevher sektöründeki fiyat artışları ile beraber vatandaşların günü boş geçmemesi için yaptığımız indirim bir nebze olsun iyi oldu. En çok tercih edilen baget yüzükler, sonra tektaşlar. Yüzük değil de kolye tercih edenler de baget kolyeleri tercih ediyorlar” dedi.

Satışlarının çok kötü olmadığını söyleyen Murat Türkyılmaz, “Her geçen sene talep azalıyor. Artan fiyatlara bağlı olarak. Geçen seneye oranla gözle görülür bir talep azalması mevcut. Ama yine de satışlarımız çok kötü değil. Son 1 haftadır altın fiyatlarında ciddi değişiklikler yok. Bugün de fiyatların artmaması müşterimiz açısından olumlu oldu” diyerek açıkladı.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar