Altın rekor yükselişin ardından gerileme eğiliminde

Altın Cuma günü yüzde 1'e kadar düşerek Mayıs ayından bu yana düşüşünü üçüncü güne taşıdı.

info@karadenizekonomi.com / 19.07.2024

Altın rekor yükselişin ardından gerileme eğiliminde

Altın Mayıs ayından bu yana gerilemesini üçüncü günde de sürdürüyor. Bu düşüş, değerli metalin bu hafta başlarında tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmasının ardından geldi.

Spot altın haftanın son işlem gününde yüzde 1,1 düşerek ons ​​başına 2.417 dolardan işlem görüyor. Ons altın ve Dolar/TL ile yapılan hesaplamaya göre gram altın da 2.574 TL seviyesinde.

Standard Chartered Plc Analisti Suki Cooper'a göre, taktiksel yatırımcıların mevcut ilgisi ve Borsada işlem gören ürün girişleri sürdürülmezse fiziksel altına yönelik sezonluk talepte yakın zamanda yaşanan yavaşlama fiyatlar üzerinde baskı oluşturabilir.

Öte yandan, Perşembe günü yayımlanan ABD verileri, işsizlik başvurularında Mayıs başından bu yana en büyük artışı gösterdi. Söz konusu veriler, işgücü piyasasında soğumaya işaret etti. Bu durum Fed'in Eylül ayında faiz indirimine gideceği beklentilerini destekliyor.

Altın, Ocak ayından bu yana yaklaşık yüzde 20 arttı. Bu yılki kazanımların büyük bir kısmı merkez bankalarından yapılan büyük alımlar, Çin'deki güçlü tüketici iştahı ve jeopolitik gerilimlerin ortasında güvenli liman varlıklarına olan talepten kaynaklandı.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar