Kar satışları altın fiyatını düşürdü

Yatırımcıların altının hızla değer kazanmasından kar sağlamak istemesi ile yapılan kar satışları altın fiyatlarını günlük yüzde 4,37 aşağı çekti.

info@karadenizekonomi.com / 12.08.2020

Kar satışları altın fiyatını düşürdü

Altın fiyatları, altın destekli Borsa fonu (ETF) yatırımcılarının biraz soluklanması ve finans piyasalarının genelinde havanın iyileşmesi ile birlikte ons başına 2.000 doların altına indi ve Mayıs ayından bu yana en uzun günlük düşüş serisini gerçekleştirmeye yöneldi. ABD'nin açıklayacağı ikinci teşvik desteği piyasalarda risk iştahını artırırken, yatırımcıların altının hızla değer kazanmasından kar sağlamak istemesi ile yapılan kar satışları altın fiyatlarını günlük yüzde 4,37 aşağı çekti.

Altın fiyatlarını etkileyen bir diğer faktör ise küresel hisse senedi piyasalarında görülen beklenti üzerindeki artış oldu. ABD'de üretici fiyatlarında görülen artış doların değerini artırırken, altın fiyatları üzerinde baskı kurdu. Diğer yandan gümüş yüzde 7,40 değer kaybıyla 27,09 dolara geriledi.

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar