Başkan Aksu'nun Yılbaşı Mesajı

2015 yılının şehrimizde, ülkemizde, dünyada tüm insanlara barış, sevgi getirmesini diliyorum

info@karadenizekonomi.com / 31.12.2014

Başkan Aksu'nun Yılbaşı Mesajı

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu Yeni Yıl Mesajı yayınladı.Başkan Aksu, mesajında 2014 yılını değerlendirip, 2015 yılı ile ilgili; sevgi, barış, mutluluk dileklerinde bulundu.Başkan Aksu’nun Yeni Yıl Mesajı;

Saygıdeğer Hemşerilerim,

Geride bırakmaya hazırlandığımız 2014 yılı dünyada insanlık için iyi örneklerden uzak bir yıl oldu.

Ülkemizde 2014 yılında büyük acılar yaşandı. Soma’da 301 madencimiz, ihmalin, kölelik düzeninin kurbanı oldu. Ermenek maden faciası, taşeron çalışma düzeninin örneği olarak tarihteki yerini aldı.

İş kazaları, trafik terörü adeta ülkemizin alınyazısı haline geldi. 2014 yılında İş ve trafik kazalarında binlerce insanımız yaşamını yitirdi.

2014 yılı demokrasi ve insan haklarından biraz daha uzaklaştığımız bir yıl oldu. Toplumsal olaylarda, insan temel hak ve özgürlükleri çiğnenirken, hukukun üstünlüğünün yara aldığına şahit olduk. İnsanı değil, devleti koruyan bir hukuk düzeni ne layık görüldük. Bağımsız yargının siyasallaşması, özgürlüklerin baskılanmasına neden oldu.

Öğretmenlerimiz, memurlarımız, işçilerimiz, gençlerimiz, öğrencilerimiz, emeklilerimiz, gazilerimiz, annelerimiz anayasal haklarını kullanırken, yerlerde sürüklendiler.

İşsiz gençlerimiz geleceğe umutla bakamadılar. Eğitim sistemindeki değişiklikler çocuklarımızı ve velileri endişelere sevk etti. Mutsuzluk toplumun büyük bir bölümünü kapladı.

Ülkemizde yaşanan bu olumsuzluklar, dünyanın birçok bölgesinde ve komşularımızda devam eden anlamsız savaşlar karamsar bir yıl geçirmemize neden oldu.

Yaşadığımız olumsuzlukları geride bırakıp, 2015 yılının şehrimizde, ülkemizde, dünyada tüm insanlara barış, sevgi, umut ve mutluluk getirmesi dileklerimle, Yeni Yılınızı kutluyorum.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar