Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ve Basın Müzesini İmara Açtı

İmar Projesine Mahalle Sakinleri ve Chp'li Üyeler Karşı Çıktı

info@karadenizekonomi.com / 7.05.2015

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ve Basın Müzesini İmara Açtı

Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi 12 Mart 2015 tarih, 2015/064 sayılı aldığı kararla, Düz Mahallede zabıta binasının ve basın müzesinin bulunduğu alanı imara açtı.

Eski adı Yelken Kulüp olan, Zabıta Dairesi Başkanlığı ile nikâh memurluğunun bulunduğu bina Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi’nin aldığı kararla yıkılacak. Meydana çıkacak alan (131 ada 14 no.lu parsel) imara açılacak.

Basın Müzesi de kaldırılacak

Meclisin bu kararından Bilal Köyden Basın Açıkhava Müzesi de etkilenecek. Meclisin aldığı bu kararın altında, daha önce Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olan Süleyman Tomakin, kâtip üyeler Rabia Gözpınar ve Ahmet Çoruh’un imzaları bulunuyor.

Halkın istifade ettiği bu alanın imara açılması kararına CHP’li üyeler karşı çıktı. Meclis üyeleri Hasan Karamustafaoğlu, Ulaş Kefeli, Selim Mercan ve Olgun Baş karar oylamasında çekimser oy kullandılar. Bu alanın imara açılmasına mahalle sakinleri de tepki gösterdi. Mahalleli halka açık önemli bir yeşil alanın ortadan kaldırılması ve beton yığınına dönüştürülmesine izin verilmemesi isteniyor.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar