Fındık işçileri izlenecek

Doğu ve güneydoğu Bölgelerinden her yıl fındık toplamak için gelen mevsimlik işçiler için, bu yıl da “Mevsimlik Gezici Tarım İşçileri İzleme Kurulu” toplandı.

info@karadenizekonomi.com / 8.07.2016

Fındık işçileri izlenecek

Fındık sezonunun yaklaşmasıyla birlikte mevsimlik gezici tarım işçisi olarak çalışmak amacıyla, bulundukları illerden diğer illere aileleri ile birlikte giden, yılın 8 ayını gezici mevsimlik tarım işçisi olarak geçirmekte olan vatandaşlarımızın bu süreçte ulaşım, barınma, eğitim, sağlık, güvenlik, sosyal çevreyle ilişkiler, çalışma ve sosyal güvenlik bakımından mevcut durumlarının iyileştirilmesi konusunda çıkarılan 24.03.2010 tarihli ve 2010/6 sayılı Başbakanlık genelgesine istinaden oluşturulan “Mevsimlik Gezici Tarım İşçileri İzleme Kurulu” Altınordu Kaymakamı Şenol Esmer başkanlığında toplandı.

İhtiyaçlar tespit edilecek

Toplantı ile ilgili kısa bir değerlendirme yapan Şenol Esmer, “Her yıl fındık sezonunda olduğu gibi bu yılda gezici mevsimlik tarım işçilerinin ihtiyaç duyduğu ekmek ve yemek pişirme, çamaşır ve bulaşık yıkama ile tuvalet ve banyo gibi asgari ihtiyaçların karşılandığı ilçemiz Uzunisa Mahallesinde kurulacak olan kamp alanında gerekli önlemlerin alınması amacıyla toplandık. Kamp alanı ile ilgili ihtiyaçları tespit ederek ilgili kurum ve kuruluşlara görev dağılımında bulunduk. Vatandaşlarımızın daha az sıkıntı yaşandığı bir sezon geçirmesi için kamu kurum ve kuruluşlar olarak üzerimize düşen görev ve sorumlulukları yerine getirmemiz gerekmektedir. ” dedi.

Toplantı, kurumların yapacakları iş ve işlemler karara bağlanması ve alınan kararların ilgili kurumlara tebliğ edilmesiyle sona erdi. ORDU OLAY

ETİKETLER;
Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar