Giresun’da 2’nci OSB heyecanı!

Bulancak ilçesinde 48 dönüm alanda kurulacak Giresun 2’nci OSB’de zemin etüdü, imar planı değişikliği ve parsel planlaması yapıldı. Sırada altyapı ve üst yapı çalışmaları var.

info@karadenizekonomi.com / 26.09.2018

Giresun’da 2’nci OSB heyecanı!

Giresun İl Özel İdaresi’nin başkanlığında Bulancak Belediyesi ve Bulancak Ticaret ve Sanayi Odası’nın girişimleriyle faaliyete geçecek olan Giresun 2’nci OSB’de alt yapı ve üst yapı çalışmaları devam ediyor. Zemin etüdü, imar planı değişikliği ve parsel planlaması yapılan bölgede yol çalışmalarının yanı sıra enerji nakil hattı, kanalizasyon ve içme suyu yağmur suyu ve Telekom altyapısı kuruluyor.Parselasyon yapımı aşamasında arsa tahsisi için yatırımcılarla görüşmelere başlandığını söyleyen Giresun 2’nci OSB Müdürü Bahadır Yılmaz, “Toplam 52 parsel var.

Ancak yatırımcılarla görüştükçe yatırım büyüklüğüne göre bu sayı değişkenlik gösterecektir. Bölgede savunma sanayinden fındığa kadar oldukça geniş bir yelpazede üretim yapılmasını planlıyoruz” dedi.Toplam 5 bin kişiye iş imkanı sağlayacak olan projede önceliğin savunma sanayi yatırımları olacağının altını çizen Yılmaz, “ilgili bakanlığın bu noktada teşviki var. Savunma sanayi için ayırdığımız büyük ada dışında yedi-sekiz parsel kaldı. Bununla ilgili 50’nin üzerinde firmanın talebi var” ifadelerini kullandı.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar