Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Orduda görev yapan ulusal ve yerel basın mensupları ile bir araya gelerek Altınordu Belediyesinin 4 yıllık hizmetlerini anlattı.Altınordu Belediyesi Meclis Salonunda düzenlenen toplantıya Orduda görev yapan ulusal ve yerel basın mensupları katıldı.
4 yıllık süre içinde başladıkları, bitirdikleri ve halen devam eden projeler hakkında bilgiler veren Başkan Tekintaş, özellikle beton yol ve sıcak asfalt çalışmalarına aralıksız devam ettiklerini belirtti. 4 yıllık süre içerisinde ilçe genelinde 53.7 kilometrelik sıcak asfalt ve 173 kilometrelik beton yolun hizmete sunulduğunu, 2018 yılında 109 km beton yol ve 90 km sıcak asfalt hedeflediklerini kaydeden Başkan Tekintaş, Sıcak asfalt çalışmaları ile birlikte geçen 4 yılda 173 kmlik beton yolu milletimizin hizmetine sunduk. 2018 yılındaki beton yol hedefimizi 109 km olarak belirledik. İlçeyi 2018 yılı sonunda 282 km beton yola kavuşturmayı hedefliyoruz dedi.
4 yıllık süre içerisinde yeni hizmet binası, Mostar Köprüsü, çocuklar için Taşbaşı Mahallesi Menekşe Sokakta restore edilen tarihi binada Teknoloji ve Tasarım Atölyesini hizmete açtıklarını belirten Tekintaş, şehir içindeki küçük imalathanelerin şehir dışına taşınmasına yönelik Karacaömer Sanayi Sitesi inşaatının devam ettiğini ifade etti. Tekintaş, Şehrin nefes almasına ve istihdama katkı sunacak proje ile Karacaömer Mahallesinde bulunan alana toplam 7 milyon 153 bin TLlik maliyetle, 22 bin 300 metrekare üzerine 9 blok 62 iş yerinden oluşan sosyal alanlara sahip bir sanayi sitesi kuruluyor diye konuştu.
Temeli atılarak çalışmalarına başlanan ve geçen kısa sürede hızla yükselen bin 100 metrekare kapalı alana sahip olacak olan Yaşlı Yaşam Merkezinin çok amaçlı bir kompleks olmasını planladıklarını, ayrıca şehrin ekonomisine ve istihdama katkı sunacak projelere de imza atarak Akçatepe Mahallesine yumurta entegre tesisi ünitesi, Kayabaşı Mahallesine ise soğuk hava deposu ile yem kırma ünitesi inşa etiklerini aktaran Tekintaş, Altınordu Belediyesi Hizmet Binasında kadınların ve çocukların yararlanabileceği bin 100 metrekarelik alanda kadınlar için yemek atölyesi, restoran, dikiş-nakış kursları ve ebru sanatı gibi alanların inşasının yanı sıra çocuklar içinde kreş yapımı gerçekleştirildiğini belirtti.
Yine çalışmaların hızla devam ettiği sosyal yaşam alanında ayrıca 350 metrekare büyüklüğünde 300 kişilik konferans ve nikah salonu yapımının da aralıksız sürdüğünü kaydeden Tekintaş, halk pazarları konusunda Pazartesi Pazarının alanına yeraltı 3 ve yer üstü 3 katlı olmak üzere toplam 6 katlı 30 bin metrekarelik çok amaçlı bir bina inşa edileceğini kaydetti. Tekintaş, binada 17 bin metrekarelik otopark, 4 bin 200 metrekarelik pazar yeri ve balıkçılar çarşısı, 3 bin 700 metrekare spor salonu ve iş yerleri ile birlikte 3 bin 700 metrekare alana sahip çok amaçlı konferans ve nikah salonu bulunacağını aktardı.
Tekintaş, Şirinevler Mahallesinde 7 bin 100 metrekare kapalı alana sahip olan ve 3.5 milyon TLye mal olacak olan Şirin Pazar ile Karşıyaka Mahallesine de hizmet verecek olan Karşıyaka Pazar projelerinin hızla devam ettiğini sözlerine ekledi.
2014 yılında 53 adet park sayısının 2018 yılında 73e yükseltildiğini belirten Tekintaş, çöp konusunda pis koku ve görüntü kirliliğini engellemek amacıyla başlattığı çöp konteynerlerinin yer altına alınmasına başlandığını, bu kapsamda 94 adet yeraltı konteynerı ve 59 adet yer üstü konteynerinin kullanıma sunulduğunu söyledi. Tekintaş ayrıca 3 adet çöp taksi ile dar sokaklarda bulunan ve zamansız çıkarılan çöplere anında müdahale ettiklerine de dikkat çekti
Orduda görev yapan ulusal ve yerel basın çalışanlarının katılımı ile yapılan değerlendirme toplantısı gerçekleştirilen soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.