​Bize karamsarlık yakışmaz

DOKASİFED Başkanı Zeyyat Kafkas, “Daralmanın olduğu bu dönemde, iş dünyası, stk'lar ve bürokrasi aynı masada oturup, yol haritasını belirlemelidir. Biz bir arada olduğumuz zaman daima güçlü bir millet olmuşuzdur” dedi.

info@karadenizekonomi.com / 12.02.2019

​Bize karamsarlık yakışmaz

Doğu Karadeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu Başkanı, TÜRKONFED Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Estonya Fahri Konsolosu olan Zeyyat Kafkas Trabzon, bölge ve ülke ekonomisini gazetemize değerlendirdi.

Kafkas ekonomide sıkıntılı bir dönemden geçildiğine vurgu yaparak, “Moral çok önemli, drama yapmayı bırakıp, pozitif düşüncelerle, enerjimizi yüksek tutmalıyız. İş dünyasına ve biz kanaat önderlerine karamsarlık yakışmaz. Oturup konuşarak, uzlaşarak ve aynı dili konuşarak bir ortak aklı ortaya koymalıyız” diye konuştu.

Bölge birlikte kalkınmalı

Bölgesel Kalkınma noktasında, D.Karadeniz illeri olarak birlikte hareket etmesi gerektiğini, geri kalmış bir bölgede sadece bir şehrin öne çıkması ile kalkınma olamayacağını ifade eden Kafkas, “Bölge Ekonomisi bu aylarda çok durgun, fakat 2019 ikinci yarısında canlanma olacağını düşünüyorum. Is dünyasında moral çok önemlidir, bu sebeple daima olumlu düşünmek ve doğru hamleler yapmak durumundayız. İş dünyasının yükü ağır, bu anlamda bölgesel gerçeklere göre tedbirler alınmalı ve KOBİ’ler desteklenmeli. Üretim maliyetlerinin düşürülmesi ve haksız rekabetin ortadan kalkması için her bölgenin kendi gerçeklerine göre kalkınma hamleleri yapılmalı. Hükümetimiz her bölgeyi ayrı ayrı değerlendirmeli” diye konuştu.

Büyük resme bakmalıyız

“Trabzon Ticari olarak da mazisi İpekyolu'na dayanan bir geçmişe sahip. Tüm bunların yanında toplumsal bir haykırış olarak, Anadolu'dan çıkan ve 7 lig şampiyonluğu kazanan ve Avrupa kupalarındaki başarılarıyla dünya markası olan bir Trabzonspor gerçeği var. Şüphesiz Trabzon'un Marka Şehir olmasındaki en önemli değer. Bunlar Trabzon şehrini öne çıkartan olgular, bu doğru, fakat biz büyük resme bakmalıyız ve DOKA kalkınma ajansının himayesinde son 5 yılda bölgemiz illerinde önemli yatırımlar gerçekleşti. Özellikle 2010-2012 yılları arasında Doka ve Bölge Valilerimizin uluslararası fuarlardaki tanıtım çalışmaları, bu gün bölgenin Turizm de geldiği noktanın tohumları olmuştur. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Bunun sürdürülebilir olması için elbirliğiyle mücadele vermeliyiz.”

Keller Williams Bölge Müdürlüğü

“Dünya'nın bir numaralı G.Menkul Şirketi Keller Williams'ın Trabzon Bölge Müdürlüğünü açtık. Emlak sektöründe faaliyet gösteren herkese kapıları açık olan bir organizasyonu yönetiyoruz. Bölge Müdürlüğümüz de hemen her gün sabah 9.30-13.30 arası eğitimlerimiz var ve sonrasında tüm Danışman Ortaklarımız sahada çalışıyorlar. Bu işi yapmak isteyen bir kişinin, büro açmasına, kira vermesine, personel çalıştırmasına gerek yok. Kw Tetra B.Müdürlüğümüzü kullanabilirler. Ücretsiz eğitimlerimizden faydalanabilirler. Bu gün sektöre yeni başlayan bir danışman ortağımız, kendisine gelen talep olursa, hemen sunabileceği portföylere sahip, sadece Trabzon da değil, istanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Konya, G.Antep, Antalya, Adana illerinde toplam 24 Bölge Müdürlüğümüzün portföylerini müşterilerine sunma yetkisine sahip. Keller William G.Menkul Sektöründe faaliyet gösteren koçluk, eğitim ve teknoloji şirketidir. Emlak sektöründe faaliyet gösteren ya da fırsat arayan ve kendi işinin patronu olmak isteyen herkesi, sizin aracılığınızla, memnuniyetle bir kahve içmeye davet edebilirim.” MURAT GÜROY/KARADENİZ EKONOMİ

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar