​İhtisas sahibi öğrenciler yetiştirilecek

Ordu Üniversitesi Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Birinci Kariyer Günleri devam ediyor. Sektörün tüm paydaşları Fatsa’daydı. Amaç, sektör-üniversite işbirliğini arttırmak olarak açıklandı.

info@karadenizekonomi.com / 3.12.2018

​İhtisas sahibi öğrenciler yetiştirilecek

Kariyerli denizciler Fatsa’da

Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Nihan Şenbursa, kariyer günleri boyunca gerçekleştirilen katılımların, gelecekte Türk deniz endüstrisine yön verecek öğrenciler ve Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi için çok anlamlı olduğunu belirtti.

Törenin ev sahibi konumundaki Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bahar Tokur de açılışta yaptığı konuşmada “Coğrafi durumu bakımından deniz ticareti için bütün şartlara sahip olan ülkemizde, sektörün nitelikli denizcilere ihtiyaç duyduğunu biliyoruz. Bu nedenle öncelikli hedefimizin, mevzuata, denizcilik örf ve adetlerine, teamüllerine, denizcilik terbiyesine ve çalışma disiplinine uygun davranan, yabancı dili iyi bilen Türk’ün büyük ülküsü doğrultusunda, nitelikli ve yetişmiş personel yetiştirmek olduğunu belirtmek isterim. Öğrencilerimizin kariyerleri için sektörün tüm paydaşları ile birlikte olmalarını sağlayan Kariyer Günleri’nin düzenlenmesinin denizcilik mesleği bakımından istediğimiz hedeflere ulaşmada çok önemli bir yeri olduğuna ina

nıyoruz” ifadelerini kullandı.

Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç ise yaptığı konuşmada “Üniversiteler, kariyer planlamasının en önemli noktası ve kariyer gelişiminin de dinamik bir biçimde gerçekleşeceği merkezlerdir. Gerek sosyal gerekse pozitif bilimler çerçevesinde kendisini geliştirmek isteyen herkese kayıt olduğu günden başlayarak mezuniyet sonrasında atacağı adımlara kadar bir kariyer planı çizen Ordu Üniversitesi, akademik birimleri ve ilgili birim personelleriyle kariyer konusunda tüm öğrencilerini bilgilendirici ve geliştirici etkinliklerle donatmaktadır. Bu tür kariyer günlerinin bölgeye faydası olacağı gibi ülkeye faydası olacak. Konularında ihtisas sahibi öğrenciler ve mezunlar yetiştirmeliyiz. Bununla ilgili çalışmalarımız misyon farklılaşmasına doğru evriliyor. Artık nitelikli, belli özelliklere sahip uzman bir nesil oluşturmalıyız” dedi.

Fuar günlerinin ilk gününde Karadeniz Ekonomi Gazetesi’ne değerlendirmelerde bulunan IMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran da bu tür organizasyonların önemine dikkat çekti. Kıran, “Bu tür organizasyonlar sektörle üniversite arasındaki işbirliğinin gelişimi ve idamesi için gerekli. Bunlar olmayınca ne biz sektör temsilcileri olarak üniversitelerimizde ne olup bittiğini görebiliyoruz ne de üniversiteler sektörün kendilerinden ne beklediğini anlayabiliyorlar. Öğrencilere ve hocalarımıza denizcilik sektörünün ne beklediğini nasıl eğitim almaları gerektiğini anlatacağız. İyi sağlıklı bir işbirliğine ilk adımı atacağız. Denizcilik; taşımacılıktan gemi inşaatına ve tamirine, balıkçılıktan deniz turizmine veya kıyı yapılarına kadar çok geniş bir alandır. Dünya çapında bakıldığında çok büyük bir pazar ve biz de bu pazardaki payımızı daha da artırmalıyız” diye konuştu.

TMMOB Gemi Makinaları İşletme Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Feramuz Aşkın da gazetemize yaptığı değerlendirmede, “1960 yılında kurulmuş bir odayız. Dünyadaki hızla gelişen teknolojiyi üyelerine aktaran akademisyenlere ve meslektaşlarımıza katkı sağlayan bir kuruluşuz. Sektör-Üniversite işbirliğinin iyi bir örneğini görmek için buradayız” dedi.

Türk denizciliğinin içinde bulunduğu durum, denizcilik eğitimi, denizcilik ekonomisi, gemi adamları sorunları ve çözüm yolları konuşulacağı ve denizcilik sektörüne yönelik pek çok konunun yer aldığı Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Birinci Kariyer Günleri, 6 Aralık 2018 tarihine kadar devam edecek. REŞAT GÜNGÖR / KARADENİZ EKONOMİ

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar