​İki vekil “Rekabet”e girdi!

CHP ve MHP Ordu Milletvekilleri fındık üreticilerinin piyasada etkin yabancı firma tarafından mağdur edildiği iddiası ile Rekabet Kurumu’na başvurdular.

info@karadenizekonomi.com / 29.10.2018

​İki vekil “Rekabet”e girdi!
  • · Milletvekilleri yabancı bir şirketin piyasada tekel durum yaratarak, üretici kesimi mağdur ettiğini ileri sürdü.

CHP Milletvekili Mustafa Adıgüzel ve MHP Milletvekili Cemal Enginyurt fındıkta haksız rekabet ve üreticinin mağdur edildiği yönündeki dilekçelerini Rekabet Kurumu Başkanına elden teslim ettiler. Milletvekilleri Türkiye’de faaliyet gösteren yabancı şirketin fındık sektörde alıcı ve satıcı faaliyetlerinde tekel oluşturduğunu ileri sürdüler.

CHP Milletvekili Adıgüzel dilekçesinde, “Fındık değerinin çok altında hatta bazen maliyetinin dahi altında alınıp satılır olmuştur. Üretici, 2018 yılı itibariyle fındığını 12 TL’den satmak zorunda kalmıştır. Aynı ürün marketlerde 60 TL’ye satılmaktadır. Döviz bazında baktığımızda 2005 yılı döviz kurları ile 5 Doların üzerinde alıcı bulan fındık şu an 2 Dolar civarındadır” ifadelerini kullandı.

Hukuka aykırı tekelleşme var

Cemal Enginyurt ise RK verdiği dilekçede şu ifadeleri kulandı.

“Fındık alımındaki bu tekelleşme sonucu fındık alım fiyatlarını tek başına oluşturan şikâyet edilen tarafın bu haksız ve hukuka aykırı eylemi, fındık üreticisi olarak şahsımın ve tüm fındık üreticilerinin çok ağır maddi ve manevi zararlarına neden olduğu gibi, ülke ekonomisine olumsuz etkileri de fevkalade ağır olmaktadır. Bu kanuna ve hukuka aykırı tekelleşmenin önüne geçilmesi ve fiyat oluşumundaki haksız uygulamaların engellenmesi için işbu şikâyet zarureti hâsıl olmuştur.” HABER MERKEZİ

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar