​İran MAKU serbest bölgesi açıldı

İran’ın kuzeybatısında 500 bin hektarlık alanda bulunan Maku Serbest Bölgesi, özel teşvik ve kanunlarla yönetilmesiyle yerli ve yabancı yatırımcılar için önemli fırsatlar sağlamakta.

info@karadenizekonomi.com / 24.12.2018

​İran MAKU serbest bölgesi açıldı

Trabzonlulara davet geldi

Maku Serbest Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Gulamrıza Süleymani, İran’ın Trabzon Başkonsolosu Reza Baghban Kondori ve beraberindeki heyet, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nı (TTSO) ziyaret etti. TTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Zihni Serdar, Meclis Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Nalbant ve yönetim kurulu üyeleri ile görüşen Süleymani, Maku Şehri ve Bazergan Sınır Kapısı’nın İran ve Avrupa arasındaki ticaret kapısı olarak önem taşıdığını belirterek, “ 500 bin hektarlık alanda bulunan Maku Serbest Bölgesi, özel teşvik ve kanunlarla yönetilmesiyle tüm yabancı yatırımcılar için önemli fırsatlar sağlamaktadır” dedi.

TTSO Başkan Yardımcısı Serdar da ziyarette yaptığı konuşmada, ticaret ve turizm için atılacak pozitif adımları desteklediklerini belirterek, “Yasalar çerçevesinde ikili ilişkilerin gelişmesini biz de isteriz. Herkes ticaretin gelişmesi için elinden gelenin en iyisini yapmalıdır” dedi.

Maku Serbest Bölgesi’nde tüm ekonomik faaliyetlerde 20 yıllık vergi muafiyeti, yabancıların bölgeye vizesiz girişi, gümrük vergisi ödemeden sanayi ve üretim birimlerine hammadde, makine ve yedek parçası girişi, ucuz enerji, devlet tarafından yabancı sermayelerin yüzde 100’ünün garanti edilmesi gibi yatırım avantajlar dikkat çekiyor. Ayrıca havalimanı bulunan bölge, özellikle Nevruz dönemlerinde Maku-Trabzon direkt uçak seferlerini başlaması halinde iki bölge arasındaki turizm hareketine ivme kazandırması ve bunun da ticari faaliyetlere yansıması beklentisi ile cazip görünüyor. HABER MERKEZİ

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar