​Konkordato sürecinde arabulucu olalım

Türk ekonomisindeki beklenmedik hareketlilik sonrası şirketlerin öncelikli gündem maddesi haline gelen konkordato müessesesi, hukuki ve mali boyutları ile tartışılıyor. Bu süreçte mali müşavirler de etkin rol almak istiyor.

info@karadenizekonomi.com / 30.11.2018

​Konkordato sürecinde arabulucu olalım

Ordu Mali Müşavirler Odası, geçtiğimiz hafta sonu “hukuki ve mali boyutları ile konkordato” konulu bir seminer düzenledi. Seminerin açış konuşmasını yapan Ordu Mali Müşavirler Odası başkanı Bahadır Baş, uzun zamandır ülke gündemini meşgul eden konkordato kavramının hukuki ve mali boyutlarını masaya yatırmayı amaçladıklarını belirtti.

Konkordato talep eden şirketler ile alacaklılar arasında doğan ticari uyuşmazlıkların "arabuluculuk müessesesi" tarafından çözülebilmesi için mutlak surette mali müşavirlerin de yetkilendirilmesini talep ediyoruz” diye konuşan Baş, “Mali müşavirler birçok vergi uyuşmazlıklarında etkin bir görev üstlenerek uzlaşma müessesi kapsamında mahkeme süreçlerine gidilmeden vergi uyuşmazlıklarını idari safhada çözüme kavuşturmaktadırlar. Dolayısıyla, bilirkişilik, uzlaşmacılık, konkordato komiserliği yapabilen ve vergi uyuşmazlıklarında etkin görev alan meslektaşlarımız arabulucu olamazlar demek doğru bir yaklaşım değildir” diye konuştu.

Açış konuşmalarının ardından Eskişehir SMMM Odası Üyesi ve Eğitmeni Prof. Dr. Birol Yıldız tarafından “konkordato nedir?, başvurusu nasıl yapılır?, geçici ve kesin mühletin sonuçları nelerdir?, konkordato projesinin tasdiki, alacaklının ve borçlunun durumu” konulu bir sunum gerçekleştirildi. KARADENİZ EKONOMİ

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar