​Sektörümüz kabuk değiştiriyor

“Firmasında inovasyon yapan, teknolojisi yenileyen, değişime ayak uyduranlar ve kalite ile verimliliğe önem verenler güçlü olacak ve ayakta kalacaktır.”

info@karadenizekonomi.com / 19.11.2018

​Sektörümüz kabuk değiştiriyor

Türkiye’nin önde gelen fındık firmalarından Olam Progıda’nın Türkiye Başkanı Ufuk Özongun, şekerleme, çikolata ve kuruyemiş endüstrisindeki tüm Avrupalı müşterilere hizmet veren kuruluşlarının sektördeki değişime hızla uyum sağladığını belirtti.

“Fındık sektöründe büyük bir değişim yaşanıyor” diyen Özongun, firmasında inavasyon yapan, teknolojisi yenileyen, değişime ayak uyduran ve kalite ile verimliliğe önem verenlerin güçlü olacağı ve ayakta kalacağı bir döneme girdik” dedi. Olam Progıda fabrikalarında üretilen tüm fındık mamullerinin, müşterilerle karşılıklı görüşmeler ve onların kendilerine özgü ihtiyaçları doğrultusunda, ürün spesifikasyonlarına uygun olacak şekilde özenle üretilmekte olduğunu belirten Özongun, ürün kategorilerine ilişkin olarak şu bilgileri verdi. “Ürün kategorilerimiz arasında natürel ekstra seçilmiş fındık ve kavrulmuş fındık, beyazlatılmış fındık, kavrulmuş ve kıyılmış fındık ve fındık ezmesi gibi katma değerli ürünler yer almaktadır. Organik fındık programında, tüm tedarik zinciri için fındıkları onaylayan bir tarım projesi uygulanmaktadır. Yerli atıştırmalık yiyecek segmentinde “Fındıkçı” markasıyla faaliyet göstermektedir. Bu çeşitlerin yanı sıra sürdürülebilir veya UTZ sertifikalı fındık da ürünlerimiz arasında yer almaktadır.”

Genel merkezi İstanbul’da olan Olam Progıda, Giresun'da son teknoloji ürünü modern bir entegre tesisi ve Karadeniz Bölgesi'nin farklı bölgelerinde kırma tesislerini işletmektedir. Fındık yetiştirilen tüm bölgelerde var olan firma ürün tedarik etme kabiliyeti ile dikkat çekmektedir. Büyüyen ve gelişen bölgelerdeki üreticiler, tüccarlar ve işleme tesisleri ile güçlü ilişkilerini sürdürerek, fındık ihracatçıları arasında lider konuma yükselen Olam Progıda, uluslararası alanda da çalışmalar yapmaktadır. 2017 yılında, Olam Int. faaliyetlerine Gürcistan'da başlamış üreticilikten işleme sürecine kadar tüm değer zincirinde önemli bir aktör olmuştur. Farklı coğrafyalarda gelişen üretim bölgelerinde fındıklı ürünler için aranan bir tedarikçi olmayı hedeflemekte ve üretim ve hizmet ağını genişletmektedir. Olam Int., Gürcistan'ın en büyük üretim bölgesi olan Samagrelo / Zugdidi Bölgesi'nde önde gelen fındık işleme tesislerinden birini satın almıştır. HABER MERKEZİ

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar