​“Sürdürülebilir inovasyon” ödülü Ferrero’ya

Ferrero Fındık, “değerli tarım uygulamaları” kapsamında yaptığı “hastalık, zararlı tespiti ve entegre etkin mücadele yöntemleri yayımı projesi” ile Sürdürülebilir İnovasyon Ödülü’nün sahibi oldu.

info@karadenizekonomi.com / 19.11.2018

​“Sürdürülebilir inovasyon” ödülü Ferrero’ya

Ödülü Ferrero Fındık adına Tarım Direktörü Ersin Arısoy aldı. Ödül töreninde konuşan ve değerli tarım uygulamaları ile amaçlarının tarım reformuna katkıda bulunmak, üretimde kalite ve verimliliği arttırmak olduğuna dikkat çeken Arısoy, “Uygulamalarımız ile 5 yılda 35 bin çiftçiye ulaştık. Sahada aralarında ziraat mühendisleri ve sosyal uzmanların bulunduğu 110 kişilik bir ekibimiz çalışıyor. Sosyal uzmanlar kadınlara ulaşarak mevsimlik işçilere yönelik iyi sosyal uygulamaları anlatırken ziraat mühendisleri fındık bahçelerini ziyaret ederek çiftçileri iyi tarım konusunda bilgilendiriyor.” dedi.

Arısoy şöyle devam etti: “Değerli tarım uygulamalarında geleneksel yollarla yapılan gübreleme, budama, ilaçlama, hasat ve kurutma işlemleri modern yöntemlerle gerçekleştiriliyor. Uygulamaların bir kısmı maliyet barındırmayan zirai uygulamalar, bir kısmı da cüzi yatırım isteyen mekanik uygulamalar. Bu yatırım sadece birkaç yılda geri dönüş veriyor. 2017’nin başından beri sahadaki ekipler ile 40 binden fazla fındık bahçe ziyaretinde bulunduk. Karadeniz bölgesinde 55 örnek bahçe oluşturuldu.” HABER MERKEZİ

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar