Dijital zeka DQ, Ordu’ya geliyor

Çocukları dijital dünyaya hazırlamak üzere geliştirilen ve 8-12 yaş arası öğrencilere yönelik hazırlanan dijital zeka DQ, bu yıl içerisinde Ordu’ya da gelecek.

info@karadenizekonomi.com / 29.01.2019

Dijital zeka DQ, Ordu’ya geliyor

Turkcell Yönetim Kurulu Üyesi olduğu 2013 yılından sonra kendi ismini taşıyan Bilim Sanat Merkezi’ni her geçen gün geliştiren ve oluşturduğu Zeka Küpü sınıfıyla gizli kalmış yeteneklerin ortaya çıkmasına vesile olan AK Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Hilmi Güler, çocuklar için bu kez yeni bir çalışmaya imza atmaya hazırlanıyor.

Turkcell, özellikle 8-12 yaş arası öğrencilerin dijital dünyanın tehlikelerinden korunmasını sağlamak, bir yandan da dijital dünyaya hazırlayarak dijital zeka yetenekleri kazandıracak büyük bir eğitim seferberliği başlatıyor. Turkcell, Güney Koreli bilim insanı Dr. Yuhyun Park tarafından oluşturulan ve dünya standardı olarak kabul edilen Dijital Zeka DQ’yu Türkiye’ye kazandırdı. DQ ile çocuklar internet kotası olmaksızın her türlü dijital hizmetlerden yararlanabilecek.

DQ ORDU’YA GELİYOR

Güney Koreli bilim insanı Dr. Yuhyun Park ile bir görüşme yapan Turkcell Yönetim Kurulu Üyesi ve AK Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Hilmi Güler, DQ’yı yakın zamanda Ordu’ya kazandıracaklarını açıkladı. 2019 yılı içerisinde bu hizmeti 8-12 yaş arası çocuklara sunacaklarını vurgulayan Güler, çocukların oyun oynayarak dijital kimlik kazanmasına imkan veren bu zengin içeriğe, hem mobil uygulaması aracılığıyla hem de web sitesi üzerinden ulaşacağını kaydetti.

“YENİ BİR NESİL GELİYOR”

Projenin bilimsel bir çalışmanın sonucu olduğunu ve dünyanın birçok yerinde daha önce denendiğini kaydeden Güler, DQ’nun çocukların internetteki risklerden korunması konusunda önemli sonuçlar elde edilmiş bir proje olduğuna dikkat çekti. Güler, “Dijital dünyanın hüküm sürdüğü günümüzde 8-12 yaş arası çocuklar bambaşka bir dünyaya doğdular. Cep telefonlarının akıllandığı, ekranların büyüdüğü, tabletlerin hayatımıza girdiği dünyada büyüdüler. Bu dünyanın son on senedeki gelişmelerine bakarsak, biz yetişkinleri bile zaman zaman şaşırtan anlamamızı zorlayan bir takım olaylar yaşanıyor. Biz istedik ki çocuklarımız dijital dünyaya hazır olsunlar, eleştirel düşünce kabiliyetlerini kazansınlar, internette var diye her şeye inanmasınlar ve her bilgiyi de herkesle paylaşmasınlar. Bu bir eğitim programı, Bu eğitim programında hem çocuklarımızın yetkinliklerini ölçeceğiz hem de geliştirmeye çalışacağız. Onları dijital vatandaş haline getirmek için elimizden gelen her şeyi yapmamız lazım. Bu eğitim programı ile alakalı bütün videolar ve içerikler internet kotasından yemeden sunulacak. Ebeveynlerden ricam, muhakkak çocuklarının eline bir akıllı cihaz, bir tablet vermeden önce onların bu eğitim programına tamamlamasını sağlamaları gerçekten son derece faydalı. Dijital dünyanın zararlarından çocuklarımızı korumamız lazım ve hepimizin eleştirel düşünceyi de sahiplenmesi lazım” dedi.

Güler, DQ projesinin Ordu’da da uygulanması için bir çalışma yapacaklarını vurgulayarak, “Bilim Sanat Merkezimizde yüzlerce öğrencimizin gizli kalmış yeteneklerinin ortaya çıkarılmasını sağladık. Şimdi de DQ projesi ile onları geleceğin dijital dünyasına hazırlamak için kolları sıvadık. DQ projesi bu yıl içinde Ordu’da da faaliyete geçecek” diye konuştu.

DİJİTAL ZEKA “DQ” NEDİR?

DQ Enstitüsü kurucusu ve CEO'su olan Dr. Yuhyun Park tarafından geliştirilen ve İngilizce’de kısaca “DQ” yani Digital Intelligence Quotient olarak anılan dijital zekâ kavramı, 8-12 yaş aralığındaki çocukların dijital dünyanın riskleriyle baş edebilmeleri ve gereklerine uyum sağlamalarını olanaklı kılan teknik, zihinsel ve sosyal yetkinlikler bütünüdür. DQ eğitimi ile çocuklara dijital vatandaşlık kimliği oluşturma, ekran zaman yönetimi, siber zorlukla baş etme, siber güvenlik yönetimi, dijital empati, dijital ayak izi, eleştirel düşünme, kişisel güvenlik yönetimi alanlarında 8 dijital yetkinlik kazandırıyor.

ETİKETLER; dijital zeka internet proje
Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar