Eğitim şart, kültür gerekli, sanatsa vazgeçilmez
Rotary Türkiye Guvernör’ü Karaalioğlu, “Her şeyden önce biz bu ülkede yetiştik ülkemize milletimize ve devletimize karşı borçlarımız var. Bu ülkenin bana verdiklerini ülkeye geri kazandırmak için buradayım.”
info@karadenizekonomi.com / 19.07.2019
Türkiye’de 1950’li yıllarda kurulan Rotary dünyada Birleşmiş Milletler’de masası olan tek uluslararası hizmet kuruluşudur. 6 temel alanı olan kuruluş, barış ve anlaşmazlıkların çözülmesi, hastalıkların önlenmesi ve tedavisi, su ve hijyen, anne ve çocuk sağlığı, temel eğitim ve okur yazarlık, ekonomik ve toplumsal gelişme konularında topluma hizmet sağlamaktadır. Hizmet etmek için Rotaryen oldum diyen Rotayr Türkiye Guvernör’ü Hakan Karaalioğlu gazetemize özel yaptığı açıklamada,“ Rotary hayatım 1990 yılında başladı. İyi ki rotaryanım her şeyden önce biz bu ülkede yetiştik ülkemize milletimize ve devletimize karşı borçlarımız var. Bu ülkenin bana verdiklerini ülkeye geri kazandırmak için buradayım. Çünkü şunu biliyoruz veren el alan elden her zaman üstündür.” dedi.
“Rotary sayesinde 400 bine yakın insan okuma yazma öğrendi”
Rotary sayesinde 400 bine yakın insanın okuma yazma öğrendiğini vurgulayan Guvernör Karaalioğlu, “Temel eğitim ve okuryazarlıkla ilgili olarak rotaryenlerin açmış oldukları kurslarla 400 bine yakın insan okur-yazarlık öğrendi. Dünya üzerinde çocuk felcinin kaldırılması konusunda milyarlarca liralık katkısı oldu. Şu an da dünyada sadece 32 vaka var. Bunlarda Afganistan ve Pakistan’da” diye konuştu.
“Geçmişimize sahip çıkarak geleceğe bakıyoruz”
Görev sürelerinin bir yıl olduğunu belirten Karaalioğlu, “Guvarnörlük görevimi bir yıl yapacağım. Ama biz bu göreve aslında iki yıl önce başlıyoruz. Bu durum bize geçmişi görme imkanı veriyor. Biz kendi dönemimizde şöyle bir yol izleyeceğiz. Eğitim şart kültür gerekli, sanatsa vazgeçilmez. Yeni dönemde Göbeklitepe ile ilgili projelerimiz var. Türk sanat müziği beste, resim ve satranç yarışması yapacak kısa film festivali gerçekleştireceğiz. Ayrıca atıklarla ve engellilerle ilgili de projelerimiz var. Geçmişimize sahip çıkarak geleceğe bakmaya çalışıyoruz. Bizden sonrakilerde bizden devraldıklarını daha ileriye götürmek için çalışacak. ASEL GÜRSOY/KARADENİZ EKONOMİ