‘’Entegreli bir politika uygulanmalı’’

İstihdamın önünü açacak olan faiz indirim kararının kademeli olarak sürdürülmesi, enflasyon ile mücadele süreci ile entegreli bir politika uygulanması açısından önemlidir.

info@karadenizekonomi.com / 29.07.2019

‘’Entegreli bir politika uygulanmalı’’

TCMB Para Politikası Kurulu’nun 425 baz puanlık faiz indirim kararı reel sektör finansman maliyetlerine yansıyacak olması açısından değerlendirilmesi gerektiğine vurgu yapan Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu,’’Ülkemizin büyüme sürecine katkı sağlayacak ve istihdamın önünü açacak olan faiz indirim kararının kademeli olarak sürdürülmesi, enflasyon ile mücadele süreci ile entegreli bir politika uygulanması açısından önemlidir. Enflasyon oranlarının yüzde 15’lere gerilediği ve yıl sonu beklentilerinde pozitif eğimin ortaya çıktığı bugünlerde karar kritik önemde ve gelecek dönemin çizgilerini ortaya koyan bir durum olması açısından emeği geçenlere teşekkür ederiz.” ifadelerini kullandı.

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar