Fatsa sil baştan…

“Fatsa’nın öncelikleri için Fatsa Belediye Meclisi’nde tüm kararların oy birliği ile çıkmasını arzu ediyorum. Birçok sorunumuz var ama hayata geçireceğimiz birçok da projemiz olacak.”

info@karadenizekonomi.com / 30.04.2019

Fatsa sil baştan…

“Fatsa’nın öncelikleri için Fatsa Belediye Meclisi’nde tüm kararların oy birliği ile çıkmasını arzu ediyorum. Birçok sorunumuz var ama hayata geçireceğimiz birçok da projemiz olacak.”

Yoğun ziyaretçi trafiğinde makamında ziyaret ettiğimiz Fatsa’nın yeni belediye başkanı İbrahim Etem Kibar, yıllarını siyasetle geçiren bir aileden gelme avantajının yanında ilçede Ziraat Odası başkanlığı yapmış bir olarak da Fatsalıların yakından tanıdığı bir isim. Kendi ifadesiyle, “geçmiş dönemlerde yapılan güzel çalışmaları göz ardı etmemekle birlikte” birçok insana hizmet götürülürken gönüllerin alınamadığına yönelik eleştiri de getiren Kibar yeni döneme ilişkin Karadeniz Ekonomi Gazetesi’ne açıklamalarda bulunarak, “Gönül belediyeciliği ile sahadaydık. Birçok insana birçok hizmet yapılırken gönüllerinin alınamadığını gördük. Fatsa’da yeni dönemde bu ilkeyi görev bilinci olarak göreceğiz. Çalışmalarımızı öncelikli ihtiyaçların tespiti ile projelendirmek istedik. Ülke olarak ekonomik darboğazdan geçtiğimiz hepimizin malumudur. Bu çerçevede şehrin öncelikleri ve bütçe şartları ile uyumlu çalışmalar yapacağız. Artık tüm Fatsa’nın belediye başkanıyız. İlk meclis toplantımızda kararların oy birliği ile alınmasından büyük mutluluk duydum. Fatsa için daha iyi şeyler yapacağımıza olan inancım pekişti.”

KADROLARDA YENİLEMEYE GİDİYORUZ

Fatsa Belediyesi’nin yeni hizmet binasının yüzde 80 oranında tamamlandığını belirten Kibar, sorunların çözümüne ilişkin kısa, orta ve uzun vadeli programlar oluşturduklarını vurgularken, yeni bir kadro ile hizmet vereceklerinin ipuçlarını da şu sözlerle verdi. “Kaynak arayışı ile ilgili planlamalarımız var. Alanında uzman arkadaşlardan birim amirleri oluşturup kadrolarda yenilenmeye gideceğiz ki iş verimliliği en üst seviyede olsun.”

Birçok bölgeyle kıyaslandığında sanayide gelişmişlik düzeyi üst düzeyde olan ilçenin bununla yetinmemesi gerektiğinin altını da çizen başkan Kibar, yeni dönemde ilçenin daha fazla yatırım alması için Fatsa OSB’de genişleme çalışmalarına ağırlık vereceklerini ve kamulaştırma için yeni adımlar atılmasını öncelik olarak gördüklerini de vurguladı. MURAT GÜRSOY / KARADENİZ EKONOMİ

 

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar