GAPDER hız kesmiyor

·Giresun Aşçılar Pastacılar Derneği hız kesmiyor. GAPDER Karadeniz bölge yemeklerinin tanıtımı için İstanbul’da düzenlenen Etno Spor Fuarına katıldı.

info@karadenizekonomi.com / 23.05.2017

GAPDER hız kesmiyor

Türkiye genelinde yapılan hemen hemen tüm etkinliklerde yerini alan ve başta Giresun yöresel yemeklerini tüm Türkiye’ye tanıtmaya çalışan GAPDER’in son durağı İstanbul Eno Spor Fuarı oldu.

11 - 14 Mayıs tarihleri arasında Bilal Erdoğan’ın konfederasyon başkanı olduğu Etno Spor Konfederasyon davetlisi olarak katılan Giresun Aşçılar Pastacılar Derneği unutulmaya yüz tutmuş yöresel yemeklerin tanıtımını gerçekleştirdi. Ulusal basınında ilgi odağı olan Etno Spor Fuarında GAPDER Öğrencilere Giresun yöresel yemeklerini tarif ederek uygulamalı eğitim verdi.

Giresun yöresel mutfağını her alanda tanıtmayı kendine ilke edinen GAPDER Başkanı Fırat Canikli yapmış olduğu açıklamada; “Giresun yöresel mutfağını önce tüm Türkiye’ye sonra uluslararası arenada tanıtmayı kendimize ilke edindik. Ankara’da fındık çiğ köftesinin tanıtımını yapmıştık. İstanbul’da ise Fındık tatlısının tanıtımını gerçekleştirdik. Burada bulunan öğrencilere yöresel yemeklerimizi tanıtarak, nasıl yapıldığını bir eğitim halinde öğrenci arkadaşlarımıza gösterdik. Unutulmaya yüz tutmuş tüm yöresellerimizi önce Türkiye’ye ardından ise tüm Dünya’ya tanıtacağız. GAPDER olarak biz bunu kendimize bir ilke edindik” dedi.

Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Aile Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ve Etno Spor Kulübü Konfederasyon Başkanı Bilal Erdoğan’ın da katılımı ile gerçekleşen yöresel lezzetlerin tanıtımında GAPDER Başkanı Fırat Canikli’ye Fındık tatlısını çok beğendiklerini belirterek böylesi bir lezzetin tanıtımına katkıda bulunmaktan dolayı teşekkür ettiler. KARADENİZ EKONOMİ

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar