Giresun kalite fındık talebi artacak!

​Giresun Ticaret Borsası Başkanı Yaşar İBAŞ; ''Giresun Kalite Fındıklar için piyasadan ürün tedarik ederek paketli ürünleri ile iç ve dış piyasa da Giresun Fındığı pazarlayarak bir nevi Giresun Kalite Fındıkların piyasada hak ettiği değeri bulacak.'

info@karadenizekonomi.com / 30.10.2018

Giresun kalite fındık talebi artacak!
  • Giresun Ticaret Borsası Başkanı Yaşar İBAŞ,fındığın ve üreticilerin hak ettiği değeri alabilmesi ve fındıktan kazanç elde edilebilmesi için çalışmalar olduğu hakkında basın bülteni yaparak açıklamalarda bulundu.

Bilindiği üzere göreve geldiğimiz andan itibaren Giresun Kalite Fındıkların piyasada hak ettiği yeri alması, üreticimizin ve üyelerimizin bu değerli üründen gerçek şekilde hak ettiği kazancı elde edebilmesi için çalışmalarımız olduğunu Siz Saygıdeğer Basınımız vasıtası ile kamuoyu ile paylaşmıştık.

Bunlardan en önemlisi Giresun Kalite Fındıkların büyük alıcıları olan ve bu ürüne gerçekten hak ettiği değeri vermeye çalışan iç piyasa alıcıları ki bu firmalarımız gerçekten kurumsallaşmış firmalardır. Bu firmalarımız, Giresun Kalite Fındıklar için piyasadan ürün tedarik ederek paketli ürünleri ile iç ve dış piyasa da Giresun Fındığı pazarlayarak bir nevi Giresun Kalite Fındıkların piyasada hak ettiği değeri bulması için de çalışmaktadırlar. Çünkü bu firmalarımız adını ve ününü lezzetinden alan ve Türk Fındığının gerçek temsilcisi Giresun Kalite Fındıkları, tüketicilerine güzel İlimizin adı ile pazarlayarak ta kalitelerini oluşturmuşlardır. Bu değerli firmalarımız aynı zamanda Giresun Kalite Fındıkları piyasada en iyi fiyat ve kalite standartlarından taviz vermeden tüketiciye sunmaktadırlar.

Son dönemlerde bölgemizde yaşanan iklim şartları ve bunların oluşturduğu biyolojik etkenlerle ürünün kalitesinde çeşitli nedenlerde bozulmalar yaşanmaktadır. Bu sebeple Giresun Kalite 13-15 mm iç Fındığın en büyük alıcılarından TADIM firmasına geçen hafta Yönetim Kurulu Başkanımız Yaşar İBAŞ, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız Hamza BÖLÜK ve Meclis Başkanımız Ertaç ÖZTÜRK ile bir ziyaret gerçekleştirerek, Giresun Kalite Fındıklarda yaşayabilecekleri her türlü tağşiş, kalite farklılıkları gibi, alım aşamalarında yaşayabilecekleri sorunlar için Giresun Ticaret Borsası olarak kendilerine her türlü yardıma ve desteğe hazır olduğumuzu, alımını yapacakları ürünlerin garantisini vermek üzere Coğrafi İşaret Tescili ile alım yapabilecek olduklarını ve bu konuda kendi laboratuvarlarımızdaki sonuçlara göre kendilerine garanti verebileceğimizi ifade ettik. Piyasada, Giresun Kalite Fındığa olan güveni güçlü bir şekilde tesis etmek üzere Coğrafi İşaret Tescilinin kullanımını, Tescil sahibi Üyemiz Fiskobirlik ile birlikte çalışarak tesis etmek üzere yoğun bir çalışma içerisinde olduğumuzu gerek alım aşamalarında garantörlüğümüzü istemelerini gerekse paketli ürünlerinde Giresun Fındığı Coğrafi İşaretini kullanmaları konusunda kendileriyle görüş alışverişinde bulunduk. Bu sayede gerek iç piyasadaki alıcıların gerekse tüketicilerin Coğrafi İşaret Tescili ile garanti altına alınmış bir Giresun Kalite Fındığa daha güvenilir bir şekilde erişim sağlayabileceklerini ve talebin bu şekilde oluşması gerektiğini belirttik. Giresun Kalite Tombul Fındık Coğrafi İşaret Tescili Kullanımının; bu üründen tedarik eden firmalarımızın ve tüketicilerimizin kalitesine güvendikleri fındığa ulaşmış olacağını ve bu konuda her türlü iş birliğine hazır olduğumuzu kendilerine defaten ilettik.

Bunun yanında Giresun Kalite Fındıklar için çok yakın zamanda bu ürünlerin garantili satışları ile ilgili e-ticaret sitemizi de hayata geçirmiş olacağımızı bu vesileyle bir kez daha ifade etmek istiyoruz. Bu sayede Ülkemizde ve Ülkemiz dışındaki tüketicilere, Giresun Kalite Fındıkları Coğrafi İşaret Tescil garantisi ile kolay erişime kavuşturmuş olacağız. Muhakkak ki bu çalışmalardan üreticimiz, üyelerimiz ve tüketiciler fevkalade ölçüde yararlanacaklardır. Giresun Kalite Fındığın piyasadaki talebi arttıkça fiyatı da buna mukabil artarak, sürdürülebilir bir Giresun Kalite Fındık Üretimi, Tüketimi bu sayede gelişecektir.

Kamuoyunun bilgisine arz olunur. 30.10.2018

Saygılarımızla,

GİRESUN TİCARET BORSASI

Yönetim Kurulu Başkanı

Yaşar İBAŞ

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar