Giresun Üniversitesi'nden Başkan Çakırmelikoğlu ziyareti

​Giresun Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M.Serkan Soylu ve Giresun Üniversitesi Erasmus Koordinatörü Doç Dr.Elif Neyran Soylu’dan Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu’na ziyaret etti.

info@karadenizekonomi.com / 20.11.2018

Giresun Üniversitesi'nden Başkan Çakırmelikoğlu ziyareti

Giresun Üniversitesi Erasmus Koordinatörü Doç. Dr. Soylu;”Türk Ulusal Ajansı tarafından desteklenen KA 108 Konsorsiyum Projeleri, yükseköğretim öğrenci ve personelinin yeterliliklerinin geliştirilmesi ve bu kişilere yurt dışında mesleki gelişim fırsatları sunulmasını hedeflemektedir. Bu faaliyeti organize etmek amacıyla aynı ülkeden ortak kurum/kuruluşlar bir araya gelerek bir konsorsiyum oluşturmaktadırlar. Üniversite sanayi işbirliği eksikliği, öğrencinin disiplini ve yeterliliklerine uygun bir staj yeri bulacak bir yapının eksikliği, öğrencinin staj süresince izlenmemesi, staj faaliyetinin süresinin yetersizliği, işletmelerin stajyerleri yük olarak görmesi gibi ülkemizdeki staj faaliyetleri ile ilgili problemlerin çözümüne katkı sağlamak üzere hazırlanan program kapsamında gerçekleştirilen hareketlilikle; Kişisel gelişim ve istihdam edilebilirliğin artırılması, Eğitimde kalitenin yükseltilmesi, Kurumsal kapasitenin artırılması ve uluslararası network ağının genişletilmesi, Yabancı dil yeterliliğinin sağlanması Mesleki öğretim, işgücü ve girişimcilik arasındaki sinerjinin oluşturulması ve geçişlerin kolaylaştırılması hedeflenmektedir. Bu kapsamda Giresun Üniversitesi’nin de paydaş olduğu Uşak Üniversitesi tarafından yürütülmesi planlanan bir proje taslağı mevcuttur.Bu projeden Giresun’un da yararlanması için sizlerin desteklerini bekliyoruz.” açıklamasında bulundu.

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu; Yurtdışı öğrenci dönüşümü ile ilgili bu projede Giresun Üniversitesi ile ortaklaşa çalışmaktan keyif alırız. Giresun Üniversitesi ile son dönemde artan oranlarda birlikte yürütülen çalışmaların devamından yanayız.” dedi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar