Liman sahasına depo yapılıyor!

Giresun Limanın işletmesini alan firma yetkilileri yeni yatırımlarla liman faaliyetlerinin başlayacağını ve 3500 kişilik istihdam sağlanacağını açıkladılar.

info@karadenizekonomi.com / 18.10.2018

Liman sahasına depo yapılıyor!

Yıllardır işlevinden uzak olan, neredeyse sadece otopark olarak kullanılır durumdaki Giresun limanı Çakıroğlu A.Ş.tarafından başka bir firmaya kiralandı. Bu yaklaşımı, işsizliğin oldukça yüksek olduğu ilimiz için önemli bir gelişme olarak değerlendiriyoruz. Ancak son günlerde söz konusu firma tarafından, şehrin önünü tamamen kapatacak bir biçimde yapılacak olan depolar haklı olarak Giresunluların sesini yükseltmesine, halkı tepkisine neden olmuştur. Zaten liman sahasına gümrük binası adı altında yapılan bina, şehrin silüetini yeterince bozmuştur.Şimdi birde liman işletmesinin yapmayı planladığı depo, şehrin önünü bir sur gibi kapatacaktır. Bu kötü görüntü yanında deponun yayacağı kötü koku da turizmden bahseden ilimiz için ayrı bir olumsuzluk yaratacak endişesi taşıyorum. Bu bağlamda; AKP milletvekillerine şu soruları sormak istiyorum. Bu kiralamanın gerçekleşmesinde müdahil oldukları iddia edilen iktidar milletvekilleri neden sessizliğe büründüler? Kiralama gerçekleşirken acaba bütün bunlar biliniyordu da Giresun kamuoyu ile mi paylaşılmamıştı? Şimdilerde haklı tepkilerini ortaya koyan Giresunlulara iktidar milletvekilleri tarafından neden rahatlatıcı bir cevap verilmemektedir?

İmar izni konusunda direk muhatap olan Giresun belediyesine başvurulmuş mudur?
Söz konusu yatırım için bir çed raporu alınmış mıdır, alınmadı ise neden gerek görülmemiştir?

Giresun için hayati önem taşıyan pek çok konuda elini taşın altına koymayan iktidar milletvekilleri, seçildikten sonra oy veren ya da vermeyen herkesin vekili olduklarını unutmuşlar mıdır? Giresun milletvekili olarak bu konuda yapılacak her türlü girişimin yanında yer alacağımın bilinmesini isterim. Bu güzel şehri gelecek nesillere bozulmadan teslim etme sorumluluğunu her Giresunlu yüreğinde hissetmelidir.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar