OKA’dan coğrafi işaret hamlesi

Geçtiğimiz yıl Orta Karadeniz Coğrafi Ürünler Kataloğu hazırlayan Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı, coğrafi işaretli ürünlerin ekonomik bir değere dönüşebilmesi ve etkin bir şekilde pazarlanabilmesi için bölgede Çalıştay düzenliyor.

info@karadenizekonomi.com / 2.03.2019

OKA’dan coğrafi işaret hamlesi

Geçtiğimiz yıl Orta Karadeniz Coğrafi Ürünler Kataloğu hazırlayan Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı, coğrafi işaretli ürünlerin ekonomik bir değere dönüşebilmesi ve etkin bir şekilde pazarlanabilmesi için bölgede Çalıştay düzenliyor.

OKA, Orta Karadeniz Bölgesi'nde yer alan illere özgü yöresel ürünler içinden coğrafi işaret almış olan ürünlerin tanıtımına yönelik bir “Orta Karadeniz Bölgesi Coğrafi İşaretli Ürünler Kataloğu” hazırlarken yeni dönemde coğrafi işaretli ürünlere yönelik etkinlikler düzenleyecek.

 OKA’dan konuya ilişkin yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

“Coğrafi işaretli ürünler ile ilgili yapılan arka plan çalışması, uzman görüşlerinin incelenmesi ve Samsun Gıda Fuarı'nda kamu beğenisine sunulan kataloğun yoğun ilgi toplaması, coğrafi işaretli ürünlerin TR83 Bölgesinde kırsal kalkınmanın hız kazanabilmesi için bir fırsat olduğunu göstermiştir. Bu nedenle Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı, coğrafi işaretli ürünlerin ekonomik bir değere dönüşebilmesi ve etkin bir şekilde pazarlanabilmesi üzerine çalışma kararı almıştır.

Bu kapsamda TR83 Bölgesinde coğrafi işaretli ürünlerin sayısının artırılması, coğrafi işaretli ürünler konusunda ilgili kurumların ve yerel halkın bilgi birikiminin artırılması ve coğrafi işaretli ürünlerin pazarlanması konularında paydaşlarının fikrini almak amacı ile Amasya, Çorum, Samsun ve Tokat illerinde Arama Çalıştayları düzenlenecektir. Çalıştaylara Amasya, Çorum, Samsun ve Tokat illerinde konuyla ilgili yerel aktör temsilcileri, araştırmacılar, akademisyenler ve vatandaşlar katılım sağlayabilecektir. Katılımcıların, 5 Mart 2019 Salı günü saat 17.00’a kadar ppb@oka.org.tr e-posta adresine, hangi il çalıştayına katılım sağlanacağı, katılımcı ad, soyad ve iletişim bilgilerini göndermeleri beklenmektedir.”

Çalıştay tarihleri

“6 Mart 2019 Çarşamba 7 Mart 2019 Perşembe 8 Mart 2019 Cuma Tokat (09.00-12.00) Yer: OKA Tokat Yatırım Destek Ofisi Adres: Kabe-i Mescit Mahallesi Bekir Pasa Sokak No:11 Samsun (09.00-12.00) Yer: OKA Samsun Hizmet Binası Adres: Samsun Merkez Organize San. Böl. Yasar Doğu Cad. No: 62 Tekkeköy Çorum (14.00-17.00) Yer: OKA Çorum Yatırım Destek Ofisi Adres: Çorum TSO Binası Karakeçili Mah. Fuar Cad. No: 2 Kat: 1. Amasya (15.00-18.00) Yer: OKA Amasya Yatırım Destek Ofisi Adres: Dere Mh. İğneci Baba Sk. No:30. ÇALIŞTAY PROGRAMI Açılış-Tanışma Dr. Hayriye Rana EMİRER, Akdeniz Üniversitesi (Coğrafi İşaretli Ürünlerin Üretimi/Ekonomik Değeri/Pazarlanması Sunumu) Burçin Yeşiltepe, YÖREX Genel Koordinatörü (Dünden Bugüne YÖREX ve Başarı Hikâyeleri Deneyim Paylaşımı) Coğrafi İşaretlerde Çorum’dan Örnekler (Deneyim Paylaşımı) Kahve-Çay Arası Grup Çalışmaları  Coğrafi işaretli ürünlerin üretimi, pazarlanması, hukuki boyutu  Coğrafi işaretli ürünlerde örgütlenme  Coğrafi işaretli ürünlerin tanıtımı ve turistik değeri Tematik Grup Sunumlar Ve Kapanış.” HABER MERKEZİ

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar