“Ordu’nun çöpüne talibiz”

Yaşanabilir bir çevre bilinciyle yola çıkan ve ayda 800 ton civarında çöpü kullanıma geri kazandıran Akdeniz Geri Dönüşüm Ordu’nun bütün ilçelerinde faaliyet göstermek istiyor.

info@karadenizekonomi.com / 15.07.2019

“Ordu’nun çöpüne talibiz”

Tabi kaynaklarının sınırsız olmadığı, dikkatlice kullanılmadığı takdirde bir gün tükeneceği şüphesizdir. Bu nedenle son zamanlarda gerek dünyada gerekse Türkiye’de geri dönüşüm üzerinde durulan bir konu haline gelmesiyle birlikte bu alanda faaliyet gösteren firmalarda önem kazandı kazanmaya başladı. Bu firmalardan biri olan ve çevre bilinciyle, 40 yıl önce yola çıkan Akdeniz Geri Dönüşüm Karadeniz Bölgesi’nde özellikle Giresun ve Ordu’da faaliyetlerini sürdürmektedir. Kaynak israfını önlemenin yanında, hayat standartlarını yükseltmek içinde atıkların geri kazanılmasının önemli olduğunu belirten Akdeniz Geri Dönüşüm Yönetim Kurulu Başkanı Erol Akdeniz gazetemize özel yaptığı açıklamada geri dönüşüm konusunda halkın daha fazla bilinçlendirilmesi gerektiğini belirterek, Türkiye’de geri dönüşüm konusunda yaşanan büyük gelişmeler var. Ama bu gelişmelerimizi halkımıza yansıtma konusunda başarılı değiliz hala yeterince bilinçlenilemedi. Ama yeni nesil bu konuda daha bilinçli. Bunun etkisini 15-20 yıl sonra daha belirgin bir şekilde göreceğiz.” dedi.

“Yerler çok pahalı ve kira oranları oldukça yüksek”

Ordu’da Altınordu Ulubey ve Perşembe’de, Giresun’da Bulancak, Tirebolu, Espiye ve Keşap’ta faaliyet gösterdiklerini belirten Akdeniz, “Biz Akdeniz Geri Dönüşüm olarak Ordu’nun bütün ilçelerine talibiz. Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler’le bu konuda görüşmelerimizi yaptık. Süreç devam ediyor, önümüzdeki zamanlarda netlik kazanacak. Eğer olumlu yanıt alırsak 40 kişilik istihdamımızı 60-70’lere çıkaracağız. Ama yer sorunumuza da çözüm bulunması gerekiyor. Biz kendi bünyemizde biraz daha büyük bir yer sahibi olmak istiyoruz. Genelde sanayi içlerinde olmaya çalışıyoruz ama oralarda yerler çok pahalı ve kira oranları oldukça yüksek” diye konuştu.

“Vahşi toplayıcıları bünyemize almak istiyoruz”

Ülkede istihdam sağlanamadığı için sokakta plastik ve kağıt toplayan vatandaşlarımızın sayısının artığını vurgulayan Akdeniz, “ Vahşi toplayıcı olarak adlandırılan vatandaşlarımızın önüne geçemiyoruz. Ülke genelinde sayıları 5 milyonu geçmiş durumda. Bunun da nedeni ülkenin ekonomik durumu. Yeterli istihdam sağlanamadığı için vatandaş çöplerden kağıt ve plastik toplayarak geçinmeye çalışıyor. Biz bu insanları da bünyemize almak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Aylık 800 ton civarında geri dönüşüm sağlıyoruz

Çöplerin yüzde 5 ya da 10’unu geri dönüştürmeye çalıştıklarını söyleyen Akdeniz, “Kendi bünyemizde aylık 800 ton civarında geri dönüşüm sağlıyoruz. Ama bu miktar bizce çok az. Bunu daha üst seviyeye taşımalıyız. Halkımız bu konuda bilinçli olmadığı için çoğu geri dönüşüm malzememiz çöpe gidiyor. Biz bu durumu engelleyip ekonomimize daha fazla katkıda bulunmak istiyoruz. Gerek sosyal gerek geleneksel medyada sesimizi duyurup halkımızı ne kadar çok bilinçlendirirsek ülke ekonomisine o kadar fayda sağlamış oluruz.” değerlendirmesinde bulundu. NAZAN BEDİR/KARADENİZ EKONOMİ

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar