Samsun 2. Otoshow Fuarı açıldı

Samsun 2. Otoshow Fuarı açıldı. Otomotiv sektörünün kalbinin attığı fuarı yaklaşık 100 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Dünya markası bir çok firma yeni otomobillerini fuarda görücüye çıkardı.

info@karadenizekonomi.com / 27.09.2016

Samsun 2. Otoshow Fuarı açıldı

TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nde Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. (TÜYAP) tarafından düzenlenen, ‘Samsun 2. Otoshow Fuarı’nın açılışı törenle yapıldı. Yaklaşık 100 bin kişinin ziyaret etmesi beklenen fuar dünya markalarına ev sahipliği yapıyor. Özel olarak hazırlanan Off-Road etkinliği 3-4 Eylül 2016 tarihinde gerçekleşecek. Ayrıca bazı markaların yeni modelleri ilk kez Samsun 2. Otoshow Fuarı’nda görücüye çıkacak.

Fuarda sergilenen yeni teknoloji otomobilleri ile klasik araç ise büyük ilgi görüyor. Dünya markalarının katıldığı fuar, 02-07 Eylül tarihleri arasında ziyaret edilebilecek. Off-Road etkinliği kapsamında ise 3-4 Eylül 2016 tarihinde gösteriler yapılacak.

Büyük ilgi gören fuar törenle açıldı. TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü Cihat Alagöz fuarın açılışında yaptığı konuşmasında, "Samsun'u ve Karadeniz Bölgesi'ni önemsiyoruz. Samsun’da ikinci kez otomobil fuarı düzenliyoruz" dedi.

Otomotiv sektörünün durumu ile ilgili açıklama yapan Otomotiv Distribütörleri Derneği Genel Koordinatörü Dr. Hayri Erce, "Sektörümüzün son durumuna bakacak olursak, geride bıraktığımız 2015 yılında Türkiye Otomotiv Sektörü toplam pazarı bir önceki yıla göre yüzde 25 artarak 1 milyon 11 bin 194 adet, üretim yüzde 16 artarak 1 milyon 358 bin 796 adet, ihracat ise yüzde 12 artarak 992 bin 335 adet olarak gerçekleşti. İhracat değeri ise yüzde 5 oranında azalarak 21 milyar 619 milyon dolar seviyesine geriledi" diye konuştu.

Samsun Valisi İbrahim Şahin, Türkiye’deki kayıtlı otomobil sayısının 20 milyon 400 bine ulaştığını hatırlattı. Şahin, "Son çıkan torba kanunla ortaya konan teşvik, yine sektörün canlandırılmasıyla ilgili bir çalışmadır. Bunu takdirle anmak gerekiyor. Kim otomobilini götürüp Makine Kimya Enstitüsü Kurumuna ve belirli yerlere teslim ediyorsa KDV’den muaf oluyor ve kanunun belirlediği miktarlarda ödemeler yapılıyor. Bu tarz fuarlar şehre bir dinamizm katıyor. Ama diğer taraftan da özellikle Samsun’da fırsat buldukça Organize Sanayi Bölgelerini geziyorum ve bu şehir ciddi anlamda yedek parça üretiyor ve katkı sağlıyor. Bu anlamda en büyük yurt dışı ihracat kalemimizi Almanya’ya yapıyoruz. Bunları yaparken de bir taraftan şehrin ekonomisine katkı sağlanıyor" dedi.

Açılışın ardından fuarda sergilenen otomobiller incelendi, yeni modeller test edildi.

2016/09/1403535.jpg2016/09/762060.jpg

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar