''Samsun il ihracatı 550 milyon dolar''

Vali Osman Kaymak 26 Ocak Dünya Gümrük Günü etkinlikleri kapsamında Orta Karadeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü yeni hizmet binasında düzenlenen programa katıldı.

info@karadenizekonomi.com / 25.01.2019

''Samsun il ihracatı 550 milyon dolar''

Dünya Gümrük Günü nedeniyle bir arada olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden Vali Osman Kaymak yaptığı konuşmasında, “Samsun’un il olarak ihracatı 550 milyon dolar civarında. Bu şahsen ilimiz için çok yetersiz bir rakam. Bizleri tatmin etmiyor. O anlamda her zaman söylediğimiz bir cümle var. Samsun potansiyeli yüksek bir il. Daha çok üretebilecek kapasiteye sahibiz. Biz bu üretim süreçlerini, eksiklerimizi gidererek daha çok üretmenin yollarını bulmak durumundayız. O anlamda hep söylüyoruz. Samsun ticaret merkezi, turizm merkezi, sağlık ve spor merkezi. Her alanda yüksek potansiyeli var ama asıl bizim için önemli olan ihracat rakamlarını artıracak Organize Sanayi Bölgelerinde büyük fabrikaların olması. Artık Samsun’da ortak akıl, ortak payda ve bütün paydaşlarla birlikte Samsun’da mutlaka yeni Organize Sanayi Bölgeleri kurarak, yeni fabrikaların ilimizde üretim yapmasını sağlayacak alanlar oluşturmak durumundayız. Kavak ve Havza Organize Sanayi Bölgelerinde boş arsalar var ama maalesef iş insanları buraları merkeze mesafesi var diye çok tercih etmiyor. O anlamda biz şimdi Samsun merkezde tersane bölgesi denen yerde ve civarlarında yeni yerler oluşturmaya çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

SAMSUN EĞİTİM KENTİ

Geçtiğimiz hafta sonu Sayın Cumhurbaşkanının Samsun’u ziyaret etmeleri bizim için çok anlamlıydı diyen Vali Osman Kaymak, “Çünkü devlet büyüklerinin ilimize her geldiğinde ilimiz bundan çok büyük bir kazanım sağlıyor. Sayın Cumhurbaşkanımız bundan önce gelişinde Samsun’a ikinci devlet üniversitesinin kurulacağı müjdesini vermişti. Bu üniversitemiz, hepinizin bildiği gibi kuruldu ve rektörü atandı, faaliyetlerine devam ediyor. Bu vesile ile Sayın Cumhurbaşkanımıza bir kez daha teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı sunuyoruz. Bu üniversitemizin Samsun’a kazandırılmasından sonra Samsun bir eğitim kenti olma yolunda çalışmalarına büyük bir kararlılıkla devam edecektir. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu gelişinde de kendisine Samsunumuzun sorunlarıyla ilgili sunumlar yaptık. Biz şuna inanıyoruz, Samsun üretmek durumunda. Samsun ortak aklı oluşturursa çözemeyeceği sorun yoktur. Onun için tek ihtiyacımız bir araya gelmek. Samsun’un menfaatleri söz konusu olduğunda kişisel, şahsi, kurumsal menfaatleri bir tarafa bırakıp mutlaka bir araya gelmesini bilmeliyiz. İlimizde gerçekten ihracatı artıran ve üretim yapan arkadaşlara teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Samsun bu potansiyellerini kullandığı takdirde bölgenin lider olma özelliğini daha da ileriye taşıyacağını ifade eden Osman Kaymak, “Samsun artık göç veren değil, göç alan il durumunda. Samsun artık göç almaya başladı. Son zamanlarda kentsel dönüşüm ve kentsel şehirleşme alanında yapılan çalışmalar şehrimizi cazip hale getirdi. Artık, Atakum bölgesi başta olmak üzere insanlar şehrimize gelip göç ediyorlar.’’

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar