''Süt Evi'' yapım çalışmaları başladı

0rdu BBŞ ve DOKAP BKİ işbirliğiyle hayata geçirilecek “Ordu İli Çiğ Süt Toplama Alt Yapısının İyileştirilmesi Projesi” kapsamında Aybastı, Kabataş, Korgan ve Kumru ilçelerinde kurulacak olan 8 adet “Süt Evi”nin yapım çalışmaları başladı.

info@karadenizekonomi.com / 26.02.2019

''Süt Evi'' yapım çalışmaları başladı

Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP BKİ) işbirliğiyle hayata geçirilecek “Ordu İli Çiğ Süt Toplama Alt Yapısının İyileştirilmesi Projesi” kapsamında Aybastı, Kabataş, Korgan ve Kumru ilçelerinde kurulacak olan 8 adet “Süt Evi”nin yapım çalışmaları başladı.

‘’4 İLÇE’DE SÜT EVİ’’

Projenin hayvancılığı geliştireceğini ifade eden Başkan Engin Tekintaş, “Amacımız ilçelerde üretilen çiğ sütün kalitesini arttırmak ve marka değer oluşturarak üretimi teşvik etmek. Dört ilçemizde süt evi kurulması için projenin ihalesini yaptık, yapım çalışmalarına başladık” dedi.

‘’1 MİLYON 980 BİN TL PROJE MALİYETİ’’

Proje maliyetinin 1 milyon 980 bin TL olduğunu belirten Başkan Tekintaş, “Projenin toplam bedelinin %75’i DOKAP tarafından % 25’i ise Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacak. Gerçekleştirilecek proje kapsamında kurulacak süt evleri ile  mevcut çiğ süt alt yapısı iyileştirilerek çiğ süt üretim ve işleme sektörü canlandırılmış olacak. Süt üretiminde sürdürülebilir üretim ve pazarlama sağlanarak üretilen sütler daha yüksek fiyattan değerlendirilebilecek. Böylelikle çiğ sütün sağlıklı koşullarda toplanması ve depolanması ile kaliteli çiğ süt üretimi gerçekleştirilerek süt ürünlerimizin pazarda rekabet gücü arttırılacak. Bu şekilde de bölge ekonomisinin sosyal-ekonomik düzeyinin yükseltilmesine büyük katkı sağlanacak” şeklinde konuştu.

‘’EKONOMİK GELİR ARTACAK’’

Proje ile hayvancılığın geliştirileceğini söyleyen Başkan Engin Tekintaş, “Projemiz ile birlikte hayvancılığın yoğun olarak yapıldığı Aybastı, Korgan, Kumru ve Kabataş ilçelerimizde bu sektörün gelişmesini sağlarken, çiğ sütün kalitesini artırılacak ve marka değer oluşturularak üretim teşvik edilecek. Üreticiler soğutulmuş çiğ süt desteklemelerinden en üst düzeyde faydalanacak ve işletmeler daha kaliteli çiğ süte ulaşabilecekler. Süt toplama kapasitesi arttırıldığında kırsal kesimde yaşayan halkın ekonomik gelir ve refah düzeyi de artacak” dedi.

TOPLAM 38,4 M2 ALANDA KURULACAK

Süt Evlerinin toplam yapı alanı 38,4 m2 olup bu alanda 3 bin ton kapasiteli süt soğutma tankı, süt analiz odası, wc ve giyinme odası da bulunacak.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar