TTB Meclis Başkanı Cirav; “Fındık politize edilmemelidir.”

CHP Trabzon Milletvekili adayları Trabzon Ticaret Borsası’nda..

info@karadenizekonomi.com / 28.04.2015

TTB Meclis Başkanı Cirav; “Fındık politize edilmemelidir.”

-CHP Milletvekili Adayı Pekşen; “Güçlü yapısıyla borsanın bize yardımcı olmasını istiyoruz.”

7 Haziran’da yapılacak genel seçimler öncesinde siyasi partilerin adayları sivil toplum kuruluşlarına ziyaretlerini sürdürüyorlar.

CHP Trabzon Milletvekili adayları Haluk Pekşen, Ali Türen Öztürk, Ahmet Kaya, Murat Özçilingir, Yavuz Karan, İl başkanı Güzide Önsel Uzun ve partililer Trabzon Ticaret Borsası’nı ziyaret ederek meclis üyeleriyle görüştüler.

Meclis Başkanı Mehmet Cirav, Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu ve meclis üyelerinin iştirak ettiği ziyarette, CHP Trabzon 1. Sıra adayı Haluk Pekşen, partisinin genel düşüncelerinden söz ederken, Meclis Başkanı Mehmet Cirav, borsanın işlem hacminin büyük kısmını teşkil eden ve ülkemizin en önemli tarımsal ihraç ürünü fındık konusundaki görüş ve beklentilerini aktardı.

Cirav şöyle konuştu: “Bizim TTB olarak çok aktif olduğumuz alanlardan biri fındıktır daha sonra çay gelir. Fındıkta yaşanan problemler son 4-5 yıldır yaşanmamaktadır. Bunun da en büyük katkısı serbest piyasa koşullarının çalışmasıdır. Biz borsa olarak bunun için çok mücadele ettik. Ama çok şükür tespitlerimizde yanılmadık. Ondan dolayı mutluyuz. 10 yıl önce fındık serbest piyasada 1 dolara satılırken, bugün 7 dolar seviyesine çıktı. Fındık ihracatı 15 yıl önce 600 milyon dolar gelir yaparken, bugün 3 milyar dolara çıktı. Bütün bunlar serbest piyasa koşullarının rekabetçi ortamının getirdiği güzelliklerdir. Bu sahada problem kalmamıştır tek problem doğrudan gelir desteğinin bu şekliyle verilmesine borsa olarak doğru bakmıyoruz. Mutlaka üretime destek verilmesinden yanayız. Bunu ilgililere, Hükümete anlatıyoruz. Bunun doğru olmadığını o günde söylemiştim. Sonuçta haklılığımız meydana çıktı. Fakat geçmişte fındık çok politize olduğu için siyasi iktidar fındıktan çok konuşulmasını istemiyor. Zira fındık fazla üretilirse yarın bizim başımıza problem olacaktır diye yanlış bir düşünce var. Halbuki fındık satılabilen bir ürün. Türkiye’de 1 milyon ton fındık üretilse bile iç ve dış piyasada satılabilecek potansiyeli var ”.

CHP 1.sıra Milletvekili adayı Haluk Pekşen de partisinin bu seçimlere yoğun bir şekilde hazırlandığını, seçimlere hazır olduğunu ve Türkiye’nin beklentileriyle örtüşen bir hazırlık yaptıklarını belirterek “Bu anlamda borsamızın değerli yöneticilerinin bizlere söyleyeceklerini çok önemsiyoruz. Bizimle beraber bize yol gösterecek güçlü bir sivil toplum yapısıyla Borsamız’ın bize yardımcı olmasını istiyoruz” dedi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar