Uluslararası markaların üretim üssü

1000 kişiye yakın istihdamı ile Giresun ekonomisine önemli katkılar sunan GİYSUN ve GİTEKS Tekstil, global markalar Damat Tween,  D’S Damat, TWN olmak üzere birçok ünlü markanın ana üreticisi konumuna geldi.

info@karadenizekonomi.com / 5.08.2019

Uluslararası markaların üretim üssü

GİYSUN ve GİTEKS Tekstil

Konfeksiyon ve hazır giyim sektöründe uzun yıllara dayanan deneyimi ile Orka Group’ unda aralarında bulunduğu kurucu ortakların,2004 yılında üretim hizmetlerinin tamamını Giresun’ da devam ettirmek amacıyla başladığı yatırımların meyveleri toplanmaya başlandı. Dokuma kumaştan hazır giyim imalatında sektörün önde gelen firması olan Giteks Konfeksiyon A.Ş, Türkiye’nin en hızla gelişen, inovatif, yüksek üretkenliğe ve kaliteye sahip, bay-bayan hazır giyim üretim merkezine dönüşmüş olup başta Orka Holding’in global markaları Damat Tween,  D’S Damat, TWN olmak üzere birçok ünlü markanın ana üreticisi konumuna geldi. Bu başarıda büyük paya sahip olan çalışanlar da grup yönetimi tarafından motivasyon etkinliği ile ödüllendirildi.

Kısa sürede uluslararası bir kimliğe büründük

Etkinlikte konuşan Giysun ve Giteks Tekstil Genel Müdürü Merdan Yüce, “2004 yılında başlayan serüven tüm heyecanımız ve kararlılığımızla devam etmektedir. Şirketimiz büyüyen yapısı ve iş hacmi ile gerek Giresun’da gerekse bölgemizde bir istikrar abidesi olmuştur. Bugün burada hep birlikte olmaktan büyük keyif alıyorum. Artık bizlerin de gururla anlatacağı başarı öykülerimiz var. Kısa bir zaman dilimine sığan başarımızda kendi markasına üretim yapan şirket profilinden çıkıp tüm dünyaya üretim yapan uluslararası bir kimliğe büründük. Bizler yöneticiler olarak size liderlik ettik sizler de bize güç vererek başarıya hep birlikte ulaştık” diye konuştu.

Her yıl yeni yatırım ve kapasite hedefleri

2004 yılında ilk olarak günde bin 500 adet ürün kapasitesiyle gömlek fabrikası yatırımını tamamlayan işletme bir yıl sonra kapasitesini artırarak günlük 2 bin 500 adet gömlek üretimine başladı. Bir yıl sonra yeni yatırımlarla ürün gamını artıran firma günde 350 adet takım elbise ve 300 adetpantolon üretim kapasitesine ulaştı. 2008 yılında üretim kapasite artışı yeni yatırımlarla günde 650 adet takım elbise ve 500 adet pantolon üretilebilecek kapasite oluşturuldu.

550 kişiye istihdam

İstihdam sayısının 550 kişiye ulaştığı şirket, 2014 yılında ikinci fabrika yatırımı tamamladı. Bugün bin kişiye yaklaşan deneyimli personeli, 700 adet son teknoloji ile donatılan makineleri ile 20 bin metrekarelik alanda günde 4 bin adet gömlek, bin adet ceket, 850 adet pantolon, 200 adet yelek üretim hacmine sahip uluslararası standartlarda faaliyet gösteren bir firma haline gelmiştir.Giteks Konfeksiyon A.Ş, müşterilerinin talepleriyle birlikte en az o kadar önemli olan tasarım, teknik çözümler, geniş ürün ve kumaş koleksiyonu hizmetleriyle yüksek müşteri memnuniyetini yakalamıştır. Orka Holding (Damat-Tween/D’S Damat ve TWN) danışmanlığında ve ünlü tasarımcılar eşliğinde, alanında uzman, yaratıcı, yeniliklere ve gelişime açık, iç ve dış piyasalardaki müşterilerimizin ihtiyaçlarına hızlı çözüm üretebilme kabiliyetine sahip yapısı ile dikkat çekmektedir. REŞAT GÜNGÖR / KARADENİZ EKONOMİ

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar