Ünye TB Meksika Hali'ni gezdi

Ünye Ticaret Borsası, ilçede faaliyet gösteren fındıkçıların dış pazarda daha fazla yer edinebilmeleri için başlattığı URGE Projesi kapsamında gittiği Meksika’da Ekonomi Bakanlığı’nı ziyaret etti.

info@karadenizekonomi.com / 26.04.2019

Ünye TB Meksika Hali'ni gezdi

Ünye Ticaret Borsası, ilçede faaliyet gösteren fındıkçıların dış pazarda daha fazla yer edinebilmeleri için başlattığı URGE Projesi kapsamında gittiği Meksika’da Ekonomi Bakanlığı’nı ziyaret etti.

Ünye Ticaret Borsası, ilçede faaliyet gösteren fındıkçıların dış pazarda daha fazla yer edinebilmeleri için Uluslararası Rekabetçiliği Geliştirme (URGE) Projesi'nin “Fındıkta Sektörün İhracat Yöntem ve Kapasitelerini Geliştirme, Uluslararası Rekabete Açılma’” çalışmasının startını Meksika’dan verdi. 

‘’İHRACATÇI FİRMALARLA GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİ’’

Ünye Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Uslu, Borsa Genel Sekreteri Mehmet Gür ve fındık ihracatçısı firma temsilcileri proje kapsamında Meksika'da çeşitli ziyaretler sürdürmeye devam ediyor.  Borsa Başkanı Mustafa Uslu ve Genel Sekreter Mehmet Gür'ün koordinatörlüğünde yapılan ziyaret 6 gün sürecek.

Mustafa Uslu, Ekonomi Bakanlığı tarafından desteklenen ve Ünye’de fındıkla ilgilenen 7 firmanın iştirakçisi olduğu Uluslararası Rekabetçiliği Geliştirme Projesi kapsamında beraberindeki heyetle Meksika’da ilk gün Mexico City Ticaret Odası’nda şehirdeki ihracatçı firmalarla görüş alışverişi, ikinci gün Türk Büyükelçiliği ziyareti ve Sarais Firması ile görüş alışverişi yaptı.

‘’EKONOMİ BAKANLIĞI ZİYARET EDİLDİ’’

Meksika programının 3. gününde Ekonomi Bakanlığı ziyaret edildi.

Borsa Başkanı Mustafa Uslu ve beraberindekileri, Meksika Ekonomi Bakan Yardımcısı Malkah Kleinman ağırladı.

Kleinman, Türkiye-Meksika ticareti hakkında bilgi vererek heyetin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.

‘’DÜNYANIN EN BÜYÜK TOPTANCI HALİ’’

Ünye Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Uslu, projenin amacı ve fındık konusunda yapılması planlananları aktarırken, ziyarete ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı:

“Yaklaşık 327 bin m2 alan üzerinde kurulu çok büyük bir yapı olan, Meksika'nın ve dünyanın en büyük toptancı haline giden yönetim kurulumuz için hal başkanı ve yönetimi ciddi bir hazırlık yapmışlar. Bir sunum yaparak bilgi verdiler. Daha sonra buraya gelen firmalarla yüz yüze görüşmeler yapıldı. Ardından hal yönetiminin eşliğinde firmaların iş yerlerine gidildi. Gördüğümüz ilgi, ülkemiz ve borsamız adına gurur verdi.”

Meksika'ya giden katılımcı firmalar Dost Fındık, Çakmaklar Fındık, Uslu Fındık, Aydın Gıda, Boğaziçi Fındık, Öztaş Fındık, Veyisoğlu Fındık firmaları oldu.

Meksika’da şu ana kadar yapılan ziyaretlerde ayrıca Ricardo Carreon, Rafael Vuelta, Inigo Regueiro D., Alfonso Yanez, Jimena Martinez Alvarez, Gretel Gonzalez R. Jose Antonio Bojorge firmalarıyla görüşmeler yapıldı.

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar