AKP Grup Başkanvekili açıkladı: Vergi ve prim borçlarına yapılandırma geliyor

AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş, vergi ve SGK prim borçlarının yapılandırılması için çalışma başlattıklarını duyurdu.

info@karadenizekonomi.com / 16.10.2020

AKP Grup Başkanvekili açıkladı: Vergi ve prim borçlarına yapılandırma geliyor

Pandemi döneminin pek çok sektöre darbe yapmasının yanı sıra iş dünyasının da ekonomik açıdan durgunlaşmasına neden oldu. Vergi tahsilatlarının azalması ve bütçe açığının kontrolden çıkması ile ilgili hükümet, yeni bir vergi ve SGK prim barışı düzenlemesini gündemine aldı.

Meclis’e sunulan yeni istihdam paketine ilişkin düzenleme için, bugün TBMM’de basın toplantısı gerçekleştirildi. Konuyla ilgili açıklamada bulunan AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Muş, vergi ve SGK prim borçlarının tekrar yapılandırılması için çalışma başlatıldığını bildirdi.

Düzenlemenin tamamlanmasının ardından Meclis Plan Bütçe Komisyonu’nun gündemine getirileceğini ifade eden Muş, şunları söyledi:

“Vergi affı demeyelim de vergi ve SGK prim borçlarını yapılandırma çalışmamız var. Teknik kısımlarını tamamlamaya çalışıyoruz. Kanun teklifimizin görüşmeleri sırasında Plan Bütçe Komisyonumuza sunacağız. Geçmişte yaptıklarımıza benzeyecek. Teknik kısımlar sürdüğü için, onları komisyon aşamasına bu tekliflerimizi vereceğimiz zaman sizlerle paylaşmış olacağız.”

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar