El değmeden’ üretime devam

Kandemir, virüsün etkili olduğu son süreçte özellikle gıda makineleri kullanımında orijinal ürün kullanmanın kalabalık ortamlarda daha az elemanla işi yapılmasını sağlayacağını belirterek, gıda ürünlerinin tam otomasyon ile el değmeden hazırlanmasının önemine vurgu yaptı.

info@karadenizekonomi.com / 15.04.2020

El değmeden’ üretime devam

Coronavirüsün etkileri ile tüm dünyaya yayılan küresel kriz tüm ekonomik parametreleri alt üst etmekle kalmadı üretimin önündeki en büyük engel olarak da akıllara kazındı. Türkiye ölçeğinde özellikle hizmet sektöründe yüzbinlerce işletme zorunlu olarak kepenk indirirken sadece temel ihtiyaç maddesi üretimi yapanların bacalarının tüttüğü görünüyor. Onlar da gerekli sağlık ve hijyen koşullarının sağlanmasının yanı sıra sosyal mesafe kısıtlaması ile düşük yoğunluklu üretim yapabiliyorlar. Söz konusu gıda gibi öncelikli temel ihtiyaç maddeleri olunca hele ki bu günlerde sağlığa uygunluk koşullarına daha fazla riayet edilmesi de kaçınılmaz bir gerçektir. Biz de konuyu işin ehli bir kişiye Artena&Anzai makinelerinin Türkiye distribütörü Soner Kandemir’e sorduk. Kandemir, virüsün etkili olduğu son süreçte özellikle gıda makineleri kullanımında orijinal ürün kullanmanın kalabalık ortamlarda daha az elemanla işi yapılmasını sağlayacağını belirterek, gıda ürünlerinin tam otomasyon ile el değmeden hazırlanmasının önemine vurgu yaptı. Kandemir “Artena&Anzai olarak üretimin yanındayız. El değmeden yüzde 100 otomasyon sistemiyle çalışan makinelerimizle natürel ve kavrulmuş fındıktan yer fıstığı ve antep fıstığına bademden kajuya, fasulye, nohut, kuru üzüm, kurutulmuş meyve sebze ve daha nice ürünlere kadar makinelerimizle el değmeden seçiyoruz. Çürük, hasarlı ürün ve aflatoksin gibi ürünlere zarar veren yabancı maddelerin getirdiği hasarı en aza indiriyoruz” dedi. KARADENİZ EKONOMİ

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar