Giresun 2. OSB’nin istihdam hedefi ‘5 bin kişi’

Giresun’un Bulancak ilçesi Pazarsuyu mevkiinde kurulumu devam eden Giresun 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde istihdam sayısı 5 bin kişi olarak hedefleniyor.

info@karadenizekonomi.com / 21.06.2020

Giresun 2. OSB’nin istihdam hedefi ‘5 bin kişi’

Giresun’un Bulancak ilçesi Pazarsuyu mevkiinde kurulumu devam eden Giresun 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde üretime başlayan 8 firma tarafından şu an da 300’ü aşkın kişiye istihdam sağlanırken, hedeflenen istihdam sayısı ise 5 bin kişi olarak belirtiliyor.

Giresun 2. Organize Sanayi Bölgesi’nin Bulancak’a kurulmasının çok önemli bir yatırım olduğunu dile getiren Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar, ‘’Şu ana kadar enerji, mobilya, makine, tekstil ve gıda sektöründe faaliyet gösteren 8 fabrika üretime başladı. Bu fabrikalarda bin 300 civarında kişi çalışmakta. Burada 7 fabrikanın da inşaatı tamamlandı ve ruhsat aşamasında. Fabrikalarda da bine yakın istihdam sağlanacak. Yine 10’a yakın yer yatırımcılara tahsis edildi. 2’nci Organize Sanayi Bölgesi tam kapasiteyle faaliyete geçtiğinde ise hedef en az 5 bin kişinin çalışmasıdır. Bir il için 5 bin kişinin çalışabileceği iş olanaklarının bulunduğu yatırımlar çok önemlidir. Bize bu imkan ve yatırımın kazandırılmasında başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, bakanımıza ve milletvekillerimize ilçemiz adına minnettarız. Belediye olarak ilçemizi güzelleştirerek ve sosyal belediyecilik hizmetleriyle ilçemizin istihdamına yönelik yatırımların önünü açarak üzerimize düşen her türlü imkanı sağlıyoruz’’ diye konuştu.

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar