MFA Maske, Türkiye’nin en hızlı büyüyen 30.şirketi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin hazırladığı ve Türkiye’nin en hızlı büyüyen şirketlerinin sıralandığı “TOBB Türkiye 100” listesinin 2019 sonuçları açıklandı. Hesaplama 2016-2018 yıllarını kapsayan dönemde sağlanan büyümelere göre yapılıyor. 100 şirketin yer aldığı listedeki şirketlerin bu dönemdeki ortalama büyümesi yüzde 511 seviyesinde gerçekleşti.

info@karadenizekonomi.com / 5.01.2021

MFA Maske, Türkiye’nin en hızlı büyüyen 30.şirketi

24 farklı ülkeye ihracatta bulunan ve ağırlıklı olarak AB ülkelerinin yanı sıra İngiltere, Ukrayna, Kazakistan ve Kolombiya’ya ürünlerini ihraç eden MFA Maske, listeye 30’uncu sıradan girmeyi başardı. Firmanın ortağı ve genel müdürü Fatih Furtun, elde ettikleri bu başarının sırrını şu sözlerle açıklıyor: “İlk altı yılımız oldukça sıkıntılı geçti. Türkiye’de olmayan, ithal ürünlerle rekabetin çok zor olduğu bir sektörde, Zonguldak’tan bir üretici olarak girmek kolay bir süreç değildi. İş güvenliği sektörü tüm dünyada muhafazakâr bir sektördür, yeni giren oyuncuları kolay kabullenmez. Bu süreçte sebat ettik ve yatırımlarımızdan asla taviz vermedik. Sürekli yükselen başarı grafiğinde MFA maske çalışanlarının büyük bir rolü var. Tabi, bu gururun gerçek mimarı feraset, hassasiyet ve milli yaklaşım göstererek bize destek veren müşterilerimiz. Bu vesile ile müşterilerimize, her kademede çalışan MFA ailesi adına yürekten teşekkür ediyorum.”

İki yeni yatırım hedefi

Gelecek planlarından da bahseden Furtun, TÜBİTAK ile yürüttükleri ortak stratejik projelerinin olduğunu ve test merkezlerindeki kabiliyetlerini üç yıl içinde artırmayı düşündüklerini kaydetti. 2025 yılında dünyadaki en büyük 5 solunum koruyucu donanım üreticisinden birisi olmayı hedeflediklerini belirten Furtun, “Bunun için yurt dışı yatırımlarımıza hız kazandırdık. Kazakistan’da 18 bin metrekarelik bir arazide fabrika kurulumu için Kazakistan Başbakan Yardımcısı Sayın Eralı Tugjanov’un öncülüğünde imzaları attık. Kasım ayı itibariyle Kazakistan’da üretimin başlamasını öngörüyoruz. Bir de 2022 yılında Almanya’da üretime başlamayı planlıyoruz.” dedi.

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar