Okul gıdası uygulamasında yeni dönem

Eğitim kurumlarında öğrenciye sunulacak hazır ambalajlı okul gıdası için 6 Eylül 2021'den itibaren Tarım ve Orman Bakanlığından onay alma şartı getirildi.

info@karadenizekonomi.com / 22.10.2020

Okul gıdası uygulamasında yeni dönem

Eğitim kurumlarındaki gıda işletmelerinin ‘Okul gıdası’ uygulamasına birtakım yenilikler yapıldı.

Çocukların, beslenme gereksinimlerini karşıladıkları kantin, kafeterya, büfe gibi yerlerin gıda ürünlerinin hijyen şartları altında tüketiciye ulaşması büyük önem taşıyor. Bu sebeple Tarım ve Orman Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı beraber yürüteceği Okul Gıdası Hakkında Tebliğ yayımlandı. Alınan karara göre, "Okul Gıdası" logosu uygulaması, 7 Eylül 2020 itibarıyla hayata geçirildi.

Mevzuatta yapılan yeni düzenlemeyle "okul gıdası" olarak piyasaya arz edilen ürünlerin de Oyuncak Güvenliği Yönetmeliği kapsamında yer alan ve/veya oyuncak olarak kullanılması muhtemel madde ve malzemeler, okul gıdası ambalajı olarak kullanılamayacak.

Bahsi geçen gıda işletmelerinde doğrudan öğrenciye satışa/tüketime sunulacak hazır ambalajlı okul gıdası için 6 Eylül 2021'den itibaren Tarım ve Orman Bakanlığından onay alma şartı getirildi.

Onay uygulaması ile ürünlerin içeriği, ambalajı, ambalajın şekli, besin ögeleri, katkı maddeleri, etiket bilgileri ve benzer kriterler değerlendirilerek onay verilecek. Bakanlıktan okul gıdası onayı almamış gıdalarda Okul Gıdası logosu kullanılamayacak.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar