Şirketlerin coronovirüs önlemleri
Coronavirüsü ile mücadele kapsamında şirketler çalışanların giriş çıkışlarında ateşlerini ölçüp masalarına dezenfektan koymaktan, toplu taşımayı azaltmaya, şehir dışı seyahatlerini sınırlandırmaktan, zorunlu izine kadar birçok önlem almaya başladı.
info@karadenizekonomi.com / 30.03.2020
İşte bölgedeki şirketlerden bazılarının
aldıkları önlemler;
‘’Çalışanlarımızı
ücretsiz izne ayırdık’’
Sarıgöller
Konveyör Yönetim Kurulu Üyesi Semih Sarıgöl, “ 25’i ile 1’i
arası üretimi durdurarak çalışanlarımızı ücretli izne ayırdık. Ayın 1’den sonra
kısmi çalışmaya geçmeyi planlıyoruz. Çalışanlarımızı 2 gruba ayırdık bir hafta
bir grup diğer hafta diğer grup gelecek. Yemeklerde gruplara ayrılarak
yenilecek. Ayrıca şirketi dezenfekte ettirdik. Her tarafa dezenfektanlar
koyduk. Seyahatlere de bu sürece ara verdik. Tedarikçilerimize randevu
vermiyoruz.
‘’Şirketlerin
giriş ve çıkışlarına dezenfektan koyduk maske ve eldiven dağıttık’’
Erçal
Grup Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Erçal, “Öncelikle
bilinçlendirme toplantıları yaptık.
Ofislere ve şirketin giriş çıkışlarına dezentektan koyduk. Tüm
ofislerimizi haftada 3 kere günlük
temizliklerin haricinde dezenfekte etmeye başladık. Servis araçlarımızı hergün
dezenfekte ediyoruz. Çalışanlarımızın birikmiş izinlerini kullandırarak
neredeyse yüzde 50’sini ücretli izinlere gönderdik. Pazarlama faaliyetlerini
durdurduk. Servis kısmında çalışan tüm çalışanlarımıza maske ve eldiven
dağıttık. Ayrıca günde 2 kez ateş ölçerle çalışanlarımızın ateşlerini
ölçüyoruz. 38’ün üzerinde olanları hastaneye yönlendiriyoruz. Toplantılarda
sosyal mesafeye önem veriyoruz.
Yemekhanede çıkarılan sulu yemeklerin yerine son 10 gündür sandviç, tost
gibi hızlı tüketilebilen ürünler çıkarmaya başladık.
‘’Dönüşümlü
izinler vermeye başladık’’
Titiz
İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Titiz, “İş yerinde masa
arası mesafeleri artırdık. Her akşam dezenfekte işlemi yapıyoruz.
Çalışanlarımıza günlük dönüşümlü izinler vermeye başladık.
‘’Çalışanlarımıza
özel tulumlar aldık’’
Ordu
Organize Sanayi Bölgesi Başkan Vekili Murat Şimşek, Virüs
salgını Türkiye’ye sıçramadan önce OSB’de yer alan firmalara temizlikle ilgili
metinler gönderdiklerini söyledi. Aynı zamanda Ata Gıda Yönetim Kurulu Başkanı
olan Şimşek’in işletmesi için aldığı önlemler şu şekilde; “Servis arabalarını her gün ilaçlatıyoruz.
Şirketin bütün kapılarına dezenfektan koyduk.
Her gün temizlik yapılıyor.
Yemekhane düzeninde iki masa arasındaki mesafeyi açtık. Servislerdeki
kalabalığı diğer araçlara dağıttık. Şirkete dışarıdan gelen kimseyi almıyoruz. Hasta olan çalışanlarımızı ücretli izinlere
ayırdık. Şehir dışına çıkma taleplerini çok aciliyet yoksa kabul etmiyoruz.
Ayrıca diğer firmamız olan Kartanesi Yıkama Fabrikamız’da burada
yaptıklarımızın yanına özel tulumlar da aldık.”
‘’Üretime
3 ay ara verdik’’
Tutam
Çay’ın Müdürü Bahadır Yıldırım, virüs nedeniyle çayla
ilgili bir sipariş alamadıklarını bu nedenle üretime 3 ay ara verdiklerini
söyledi. NAZAN BEDİR/KARADENİZ EKONOMİ